Kent ormanına 9 bin ağaç

Kayapınar Belediyesi tarafından Diyarbakır’a kazandırılan 1200 dönümlük alana sahip Kent Ormanı’nda ağaç dikimi başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilk etapta 400 dönümlük alana 9 bin ağaç dikimi yapılacak.

Kent ormanına 9 bin ağaç

DİYARBAKIR- Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kent Orman’ında ağaç dikimine başladı. 1200 dönümlük alana sahip Kent Orman’da ağaç dikimi başlatan belediye ilk etapta 400 dönümlük alana 9 bin ağaç dikimi yapacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aydın Bolkan, Kent Orman’ın beş yıllık bir çalışma programı sonucu halka hizmet vereceğini belirti.

 

5 YIL İÇİNDE AĞAÇLANDIRILACAK

Bolkan, “ Belediyemizin kente kazandırdığı kent ormanı 1200 dönümlük bir alan sahip. Mahabat Bulvarı’ndan başlayıp 50 metrelik yola kadar olan alandaki alana ilk fidanları yazın bölgemizde okullarda okuyan öğrencilerin katılımıyla ilk fidanları dikmiştik. Bu yıl içinde 400 dönümlük alanda ağaç ve fidan dikimine başladık. İlk etap çalışmasında kent ormanına dokuz bin ağaç dikimi yapılacaktır. Beş yıllık bir zaman zarfından tüm bölge ağaçlandırılacaktır. Bu bölge kentin için yeni bir yeşil alan olacak ve şehirde yaşayanların yeşil bir alanda zaman geçirecekleri büyük bir alan olacaktır “ şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz