Kent parkına ağaç

Kayapınar Belediyesi tarafından kente kazandırılan Kent Parkı’na çocukların katıldığı bir törenle ilk ağaçlar dikildi. Çocuklarla birlikte ağaç dikimi yapan Başkan Vekili Mahmut Dağ, çalışmaları sonucu kişi başına düşen yeşil alan miktarının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu belirti.

Kent parkına ağaç

Kayapınar Belediyesi yeni çalışmasının ilk adımını attı. Belediye tarafından kente kazandırılan Kent Parkı’na ilk ağaçlar dikimi yapıldı.

Ellerine kürekleri alan çocuklar Kent Parkı’na ilk ağaçları diktiler. Bazı çocuklar diktikleri ağaçlara “ Barış “ ismini verirken, bazı çocuklar ise diktikleri ağaçlara isimlenin yazılı olduğu kâğıtlar yapıştırmaları dikkat çekti. Dikim sonrası çocuklar diktikleri ağaçları kendileri ilk sulamalarını yaptılar.

Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, çevre okullardan ve belediyenin eğitim destek evlerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla yapılan ağaç dikimi etkinliğinde yaptığı konuşmada Kayapınar’da kişi başına düşen yeşil alanın ilçelerin üzerinde olduğunu kaydetti.

‘KENT ORMANININ TEMELİ OLUŞUYOR’

Dağ, “ Belediyemizin çalışmalarıyla İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı birçok böyleye göre çok üstünde. Buna rağmen bu yıl önümüze koyduğumuz çalışma programıyla bu güne kadar yaptığımız yeşil alanın yüzde otuzuna denk gelen bir yeşil alan oluşturacağız. Bu çalışma kapsamında parklar ve bu gün ilk ağaçları diktiğimiz kent ormanı bulunmakta. Bu gün kent insanı için büyük bir yeşil alan olacak kent ormanına çocuklarla birlikte ilk ağaçların dikimini yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarla geleceği yaratmak anlamında bu ilk dikilen ağaçlar çocuklarımız gibi özgür yarınlarında büyümelerini temenni ediyoruz. Birlikte ağaç diktiğimiz bu ağaçlar çocuklarımızın geleceği olacağından onların bu yeşil alanlara daha çok sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bu kent ormanın kentimiz insanına armağan ediyoruz. Çocuklara da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz “ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz