Görüş Bildir

Kentin turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Diyarbakır’da ticari anlamda faaliyet yürüten otel genel müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ederek, kentin turizm potansiyelini masaya yatırdı.

Kentin turizm potansiyeli masaya yatırıldı

Diyarbakır’da ticari anlamda faaliyet yürüten otel işletmecileri ve yöneticileri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı ile bir araya geldi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ve kentin turizm potansiyelinin masaya yatırıldığı buluşmada oda başkanları de hazır bulundu.

‘Diyarbakır turizmi’

Diyarbakır turizmin kategorik alanları içinde birçok şeyi sunabilecek bir özgünlüğünün bulunduğuna dikkat çeken Mızraklı, “ Bütün bunlarla beraber Türkiye’nin şuanda turizmde mesafe almış diğer kentleriyle karşılaştırıldığımızda da onlardan çok zengin bir içeriği barındırıyor. Tarihi anlamda toprağın üstünde olanlar var, toprağın altında kalanlar var ve suyun altında kalanlar var. Dışarıdan gelenlere karşı sıcak bir hazırlık içinde olmamız gerekiyor. Kentte tarihi güzellikleri görmeye ve gezmeye gelenlerin beklentilerinin karşılanması gerekiyor. Bu konuda otel işletmelerine büyük bir rol düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Özellikle Çınar Zerzevan Kalesi yolu ve turistik işletme çalışmalarının da konuşulduğu ziyarette katılımcılar düşüncelerini dile getirme imkânı buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi