Kentsel dönüşüm başladı

Eski Bağlar bölgesine yönelik kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi için iki buçuk yıl boyunca büyük çaba ortaya koyduklarını belirten AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Bunun için gerçekleşemeyecek bir hayal diyen kesimler vardı. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle bu hayal çok şükür gerçeğe dönüştü” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm başladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 8 binanın yıkımına başlandı.

8 BİNANIN YIKIMINA BAŞLANDI

8 mahalleyi kapsayan Bağlar’daki kentsel dönüşümün startı Kaynartepe Mahallesi 284. sokakta bulunan 30 numaralı yapının yıkılmasıyla başladı. Çalışmanın ilk gününde mahallede bulunan 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi. Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin fiyat ve kamuya devri konusunda anlaşmaya vardığı yapılar sırayla yıkılacak, görüşmelerin devam ettiği diğer yapılar da en kısa zamanda yıkılarak iki yıl içerisinde buranın modern yaşam alanlarına dönüştürülmesi amaçlanıyor.

ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Yıkım törenine; Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, AK Parti İl Başkanı Şerif Aydın ile çok sayıda kurum müdürü katıldı. Vali Karaloğlu, 26 Eylül 2020'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan kararname ile Kaynartepe Mahallesi'nin riskli alan ilan edildiğini hatırlattı. Karaloğlu, "Kentsel dönüşüm için ilk resmi adım, bölgenin riskli alan ilan edilmesi başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mız, Büyükşehir ve Bağlar belediyemiz ortak çalışma başlattık" dedi.

TOKİ YENİ KONUTLAR YAPACAK

Projenin bundan sonraki aşamasının Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütüleceğini açıklayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, iki buçuk yıl önce bu iş için yola çıkarken projenin gerçekleşmesi büyük bir hayal olan bir proje olarak görüldüğünü ancak kısa zamanda atılan adımlarla bunu gerçeğe dönüştürmeyi başardıklarını ifade etti.

PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında bulunan 375 yapı ile 1358 bağımsız birimin yıkılmasıyla TOKİ'nin yeni konutlar yapacağını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu "2,5 yıldır bizim emek verdiğimiz, çaba gösterdiğimiz Bağlar'ımızda kentsel dönüşümün elzem olduğunu ciddi bir şekilde çalışmalar yaptık. Bu yapıların hiçbiri oturulmaya uygun yerler değil. Bugün yıkımına başlıyoruz. En geç 1-2 yıl zarfında kullanılamaz yerler; çok modern, geniş kaldırımlarıyla parklarıyla lüks binalarıyla güzide Bağlar halkımızın hak ettiği en nezih ve temiz yerler olacak" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz