Keskin Nişancı Şehit Etti

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı militanın açtığı keşkin nişancı ateşiyle ağır yaralanan jandarma uzman çavuş Ethem Hacımahmutoğlu kurtarılamayarak şehit oldu.

Keskin Nişancı Şehit Etti

Nusaybin'de kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerinin operasyonları dün de sürdürüldü.

KESKİN NİŞANCI

Operasyonlar kapsamında PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcılar imha edilirken, dün saat 08.00 sıralarında Abdülkadirpaşa Mahallesi'nde, jandarma uzman çavuş Ethem Hacımahmutoğlu, PKK'lıların açtığı keskin nişancı ateşiyle ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş Hacımahmutoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ediyor.

AİLEYE ACI HABER

26 yaşındaki şehit Hacımahmutoğlu’nun Trabzon’da yaşayan ailesine acı haber verildi. Yaklaşık 1 yıldan bu yana Uzman Çavuş olan Hacımahmutoğlu’nun 3 ay önce Ankara GATA’da menüsküs ameliyatı sonrası rapor almayarak görev yaptığı birliğine döndüğü ortaya çıktı. Bitlis’ten geçici görevle Mardin’e gelen şehit Hacımahmutoğlu’nun bekar olduğu ve ailesinin de yaklaşık 10 yıldan bu yana Trabzon’da oturduğu belirtildi.

CENAZE TÖRENİ

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.  Piyade Üsteğmen Yasin Toy, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini kaydetti.

Toy, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sınırları şehitlerin asil kanlarıyla çizilen kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliğinin teminatı olmaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.  Şehit Hacımahmutoğlu'nun cenazesi bugün Kahramanmaraş’ta toprağa verilecek. Ailenin de cenazeye katılmak üzere Trabzon'dan ayrıldığı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz