Kimin malını yakıyorsunuz?

Bağlar’da maskeli kişiler, vatandaşların çöpünü toplayan belediyenin çöp kamyona benzin döküp yaktı. İşçiler saldırıda yara almazken,. Belediye Başkanı Beyoğlu “Kimin malını yakıyorsunuz, halkın malı. Şiddetle kınıyoruz, terörü lanetliyoruz” dedi.

Kimin malını yakıyorsunuz?

Diyarbakır’da seçim sonuçlarını içlerine sindiremeyen bazı çevreler terör ve şiddet eylemlerine yöneldi. Merkez Bağlar ilçesinde, ilçe halkının çöplerini toplamak için mahalleye giren belediyeye ait çöp kamyonu, yüzleri maskeli 2 kişi tarafından durdurulup, işçiler indirildikten sonra benzin dökülüp yakıldı. Araç kule dönerken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tepki göstererek, “Kimin malını yokuyorsunuz. Bu menfur bir saldırıdır. Şiddetle kınıyoruz. Terörü lanetliyoruz" dedi.

ÇÖP KAMYONUNA BENZİN

Olay, dün sabah saatlerinde Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 251'inci Sokak'ta meydana geldi. Mahalle sakinlerinin çöplerini toplamak için sokağa giren Bağlar Belediyesi Başkanlığına ait resmi çöp kamyonu, yüzleri maskeli 2 kişi tarafından durduruldu. İşçileri indiren şüpheliler, ellerindeki bidonlarda bulunan benzini araca dökerek ateşe verdi.

İŞÇİLERİ TEHDİT ETTİLER

Sürücü ve personeli tehdit edip müdahale etmelerini engelleyen yüzleri maskeli kişiler silahla havaya bir kaç el ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine Kaynartepe Mahallesine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi. Olay yeri inceleme ekipleri aracın çevresine güvenlik şeridi çekip çalışma yaptı.
'TERÖRÜ LANETLİYORUZ'
Seçim sonuçlarının kesinlik kazanmasından sonra yaşanan saldırının PKK/KCK üyeleri veya sempatizanları tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde durulurken, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. İki şüphelinin gözaltına alındığı öğrenilirken, olay yerine giden Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu yaşanan saldırıya sert tepki gösterdi.

KİMİN MALINI YOKUYORSUNUZ

Vatandaşa hizmet yapan belediye araçının hedef alınıp ateşe verilmesinin menfur bir saldırı olduğunu söyleyen Başkan Beyoğlu, ” "Bu sokakta işçilerimiz, semt sakinlerine hizmet etmek, çöpleri toplamak için görevlerini yaparken maskeli iki cani tarafından önleri kesiliyor. Şoförümüzü ve personellerimizi tehdit edip araca indirip, sonra da araca benzin döküp yakıyorlar. Havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaşıyorlar. Bu menfur bir saldırıdır. Şiddetle kınıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Bağlar halkımız müsterih olsun. Şartlar ne olursa olsun 7 gün 24 saat Bağlar halkımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.

ENSARİOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Burada, Beyoğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi. Görüşmede açıklama yapan Ensarioğlu, “Kürtler adına hareket ettiğinizi söyleyeceksiniz ama Kürtlere yaşam hakkı tanımayacaksınız. Kürtlerin hizmet almasından rahatsız olacaksınız. Bu anlayış kabul edilemez. Bağlar Belediyemiz tüm imkanlarıyla bölge halkına hizmet ediyor. Halkımız bunu görüyor ve son derece memnun. Yapılan bu çirkin terör saldırısını lanetliyorum.  Diyarbakır halkı bundan sonra huzuruna sahip çıkacak ve şiddete hiç bir şekilde prim vermeyecektir " dedi.

Anlamlı ziyaret nedeniyle Ensarioğlu'na teşekkür eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hiç bir saldırısının millete hizmet etme şevklerini kırmayacağını ifade etti. Ziyarette AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Maruf Demir de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler