Görüş Bildir

Kimsenin gözünden yaş akmasın

Toprak, ülkenin geleceği olan çocuklara sevgi ve saygıyla yaklaşmak gerektiğini belirtirken, “Hiç bir anne ve babamızın gözünden yaş gelmesin” dedi

Kimsenin gözünden yaş akmasın

DİYARBAKIR-Valilik ve Emniyet Spor Kulübü'nün SODES projeleri kapsamında düzenlediği, 'Spor ve Sanat Hayatına Renk Kat' projesinin kapanış töreni Emniyet Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonu'nda düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven, kurslara katılan öğrenciler ve aileleri katıldığı törende öğrenciler spor ve sanat alanında öğrendiklerini sahnede sergiledi. Sportif gösterilerin ardından Bağlama kursuna katılan çocuklar sahneye çıkarak şarkı söyledi.

GÜNEŞ TOPLA BENİM İÇİN

Cocuklar, sözleri Ülkü Tamer'e ait olan ve Zülfü Livaneli'nin yorumladığı, 'Güneş topla benim için' şarkısını seslendirirken, protokolde oturan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de söylenen şarkıya eşlik etti. 1 Mayıs gösterilerinin değişmez parçası olarak bilinen şarkıyı söyleyen Emniyet Müdürü Güven, şarkı tamamlanınca öğrencileri uzun süre alkışladı.

Törende konuşan Güven, bu yüzyılın başından beri Devletin sosyal politikalarda müthiş atılımlar yaptığını gördüklerini belirterek şunları söyledi:

İNSANA YATIRIM YAPMAK

"İnsana yatırım yapmanın önemini kavramış müthiş bir devlet anlayışı var. Çocuk, Allah'ın bize verdiği en değerli varlıktır. Onların saflığını, temizliğini koruyarak gelişimlerini sağlamak bize yüklenmiş en büyük görevimizdir. Çocuğun kıymetini, çocuğu olan çiftlere sorabilirsiniz. 'Ömrümden ömür vermeye hazırım' diyenler var. Allah bu coğrafyaya çok cömert davranmış. Herkesin çok çocuğu var. Biz yatırım yapacak çok dinamik bir topluma hizmet vermeye geldik."

GÖZLERDEN YAŞ GELMESİN

İl Valisi Mustafa Toprak da, ülkenin geleceği olan çocuklara sevgi ve saygıyla yaklaşmak gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Çocukların okula gitmesi eğitim görmesi gerekiyor. Bunun yanında okul, aile, çevre içerisinde olumsuz noktalara sapmaması gerekiyor. İşte bu projeler çocukların geleceğinin güzel kurulması adına çok önemlidir. Biz insanlarımızı seviyoruz. Sizlerin hangi sıkıntılar içerisinde çocuklarınızı yetiştirdiğinizi biliyoruz. Kendi çocuklarımızdan daha fazla seviyoruz bu çocuklarımızı. Yeter ki bu çocuklarımızın başına bir problem gelmesin. Hiç bir anne ve babamızın gözünden yaş gelmesin. Hiç bir annemiz üzülmesin. Bu çocuklarımızın geleceği asla ve asla olumsuz olmasın."

Konuşmaların ardından Diyarbakır Valisi Toprak ve Emniyet Müdürü Recep Güven proje kapsamında kurslara katılarak başarı sağlayan öğrencilere hediyeler verdi.

 

705 KURSİYER KATILDI

12 ay süren proje kapsamında İlk ve Ortaöğretim çağındaki çocuklara yönelik sportif, sosyal ve kültürel olmak üzere 13 branşta kurslar düzenlendi. Pojede 705 kursiyere eğitim verildi. Kurslar kapsamında 295 kişiye 9 branşta lisanslı sporcu ünvanı kazandırıldı. Katılan çocuklara yönelik sosyal faaliyetlerin de yapıldığı proje kapsamında gezi ve etkinlikler de düzenlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi