Kişisel verileri paylaşana ceza

Diyarbakır’da belediye personelinin kişisel verilerini sosyal medya ve internet ortamında paylaşan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memura mahkeme tarafından 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Şikayet üzerine açılan davada hakim, kişisel verileri paylaşmanın suç teşkil ettiğine dikkat çekerek, cezaya hükmetti.

Kişisel verileri paylaşana ceza

Diyarbakır’da kamu çalışanlarının kişisel verilerini hukuksuz şekilde elde ederek sosyal medya ve internet ortamında paylaşan Milli Eğitim İl Müdürlüğünde görevli bir personele mahkemeden emsal teşkil edecek ceza verildi.

Bağlar Belediyesi personellerine ait kişisel verileri ve bilgileri sosyal medya ve kendisine ait internet sitesinde paylaşarak hedef göstermekle suçlanan Ş.A isimli Milli Eğitim çalışanı, şikayet üzerine dava konusu oldu.

Diyarbakır Adliyesinde görülen davanın duruşmasında savcı, kişisel verileri elde etmenin ve paylaşmanın kanunen suç olduğuna dikkat çekerek, Ş.A’nın cezalandırılmasını talep etti.

KİŞİSEL VERİLERİ PAYLAŞMAK ANAYASAL SUÇ

Mahkeme hakimi, sanığın 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Kişisel bilgi ve verileri paylaşılan belediye çalışanlarının haklarını korumak için de ayrıca kamu davası açılması talep edildi. Hakim, kararında kişisel verileri paylaşmanın insanların temel hak ve hüriyetlerini ihlal ettiğine dikkat çekerek bu durumun anayasa ve yasalara göre suç teşkil ettiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz