Kitap Fuarı Açılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 1. Amed Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açıyor.

Kitap Fuarı Açılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 1. Amed Kitap Fuarı bugün Sümerpark'ta kapılarını kitapseverlere açacak. Geçmiş yıllarda TÜYAP tarafından Diyarbakır'da açılan fuarın artık açılmayacağı yönünde karar verilmesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nın öncülüğünde fuar açılıyor. Kobanê ve Şengal direnişine adanacak fuar, "Medeniyetler Beşiğinde, Kitapların Işığında" sloganıyla gerçekleştirilecek.

KİTAP FUARI BUGÜN AÇILIYOR

Bugün başlayacak ve 17 Mayıs tarihine kadar açık kalacak fuara, 70 yayınevinin katılacağı belirtilirken, fuar kapsamında; söyleşi, panel, seminer, çocuk etkinlikleri ve konserlerden oluşan 80 farklı etkinlik yapılacak. Yapılan çalışmalar sonucunda 600 metrekare kapalı alan ve bin 600 metrekare çadırdan oluşan Sümerpark'ta yapılacak fuar için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Panel, söyleşi, seminer, konser, çocuk etkinliklerinin düzenleneceği fuarda, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'na ilişkin etkinliler de yapılacak. Çocuklarla drama ve ritim atölyelerinin yapılacağını fuarda, DBŞT oyuncularının Muzikjenên Bremenê (Bremen Mızıkacıları) adlı oyunlarını da sahneleyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz