Kızamık vakıasında Diyarbakır 5. Sırada

Sağlık Bakanı Koca, kızamık vakalarında son dönemlerde artış olduğunu ifade ederken, Diyarbakır’ın artışta 5’inci sırada olduğunu bildirdi.

Kızamık vakıasında Diyarbakır 5. Sırada

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi göçlerin etkisiyle Türkiye’de de kızamık vakalarının arttığını bildirdi. Koca artışta Diyarbakır’ın beşinci sırada olduğunu bildirdi.

Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, ülkedeki kızamık vakalarında bir artışın olup olmadığı ve alınan önlemler yönündeki soru üzerine, dünyanın birçok ülkesinde özellikle göçlerin etkisiyle son dönemde kızamık vakalarının arttığını belirtti.

KIZAMIK VAKALARI ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  ülkedeki kızamık vakalarında bir artışın olup olmadığı ve alınan önlemler yönündeki soru üzerine, dünyanın birçok ülkesinde özellikle göçlerin etkisiyle son dönemde kızamık vakalarının arttığını belirtti.

Kızamıktan korunmanın en etkili yolunun aşı olduğuna dikkati çeken Koca, "Bununla ilgili herhangi bir tereddüdümüz yok. Aşıyla ilgili de Bilim Kurulumuzun güncellediği şekliyle bütün vatandaşlarımızın evlatlarının 9. ayda, 12. ayda, 4. yaşında olmak üzere aşılarını özellikle ihmal etmemeleri son derece önemli." diye konuştu.

DİYARBAKIR BEŞİNCİ SIRADA

Koca, kızamık vakalarının 2-3 ay öncesine göre giderek azaldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Daha bir kontrol altında ve ağırlıklı görülen ilimiz ise yüzde 80'e yakın İstanbul, ikinci ilimiz Ankara, sonra Gaziantep, dördüncü sırada Kocaeli ve Diyarbakır şeklinde. Dolayısıyla sahada yaygın aşılamayı hem mobil taramayla hem de aile sağlığı merkezlerimiz üzerinden yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Vakayı gördüğümüz yerde de filyasyon yaparak o bölgede etkilenebilecek her çocuğumuzu da aşı durumuna bakarak hızla aşılama sağlıyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Giderek daha da sayıların azaldığını, kontrol altında olduğunu söyleyebilirim."

SAĞLIKTAKİ ŞİDDET ORTAMI

Sağlıkta şiddetle ilgili yeni bir eylem planı hazırlandığını da anlatan Bakan Koca, "Şiddet eylem planımızın esaslarından bir tanesi özellikle güvenlik tedbirleri anlamında hastanelerimizde, sağlık kuruluşlarımızda, İçişleri Bakanlığımızla birlikte çalışıyoruz. Hem emniyet mensuplarının hem güvenlik elemanı sayılarının artışını sağlamayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler