Kokudan durulmuyor

Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi’nde patlayan kanalizasyon şebekesi vatandaşı illallah ettirdi. 10 gündür yaklaşık yarım metreyi bulan pis sular, sokak ve site içlerini basarken, kokudan duramayan ve hastalık korkusu yaşayan vatandaşlar DİSKİ’yi göreve çağırdı.

Kokudan durulmuyor

PİS SULAR HER TARAFI KAPLADI

Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce Fabrika Mahallesi 796. sokakta henüz belirlenemeyen nedenle DİSKİ’ye ait kanalizasyon şebekesinde patlama meydana geldi. Kısa sürede şebekedeki sızıntı nedeniyle, sokak ve yakındaki sitelerin içi yer yer yaklaşık yarım metreyi bulan pis sularla doldu.

KOKUDAN DURULMUYOR

Vatandaşların ihbarı üzerine sızıntı yerine gelen DİSKİ ekiplerinin kontrollerinin ardından herhangi bir tamirat yapmadan alandan ayrıldığını iddia eden sokak sakinleri, pis sular nedeniyle kokudan duramadıklarını ve hastalanmaktan korktuklarını dile getirdi.

ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA

Site içlerine pis suların girmemesi için kendi imkanlarıyla bariyerler yaptıklarını ifade eden mahalleli, bunun işe yaramadığını ve önlem alınmaması taktirde özellikle çevrede oyun oynayan çocukların büyük tehlike altında olduklarına işaret etti.

“DİSKİ EKİPLERİ BAKIP GİTTİ”

Çevre sakinlerinden Hasan Ekin adlı vatandaş yaptığı açıklamada, “10 gün önce patlayan kanalizasyon nedeniyle çok mağduruz. DİSKİ ekipleri buraya gelip, hiçbir şey yapmadan çekip gittiler. Ramazan ayı bize haram oldu. Kokudan duramıyoruz. Çocukların hastalanmasından endişeliyiz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz