Kol ve yüz nakli istiyor

Türkiye’de ard arda yapılan yüz ve kol nakli madalyalı milli atlet Nesim Öner’i umutlandırdı. Öner, “Rakiplerimin kol ve bacakları olduğu için yarışmada dezavantajlı başlıyor. Bende onlarla eşit duruma gelmek için önce kol daha sonra ise yüz nakli istiyorum ”dedi.

Kol ve yüz nakli istiyor

Diyarbakır kırsalında 9 yıl önce koyun otlattığı sırada mayının patlaması sonucu kolonu, gözünü kaybeden ve yüzünde yanık izleri oluşan milli atlet Nesim Öner 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’ye madalya kazandıracağını söyledi. Öner, “Rakiplerimin kol ve bacakları olduğu için yarışmada dezavantajlı başlıyor. Bende onlarla eşit duruma gelmek için önce kol daha sonra ise yüz nakli istiyorum ”dedi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Uzunova Köyü'nde 2004 yılında çobanlık yaptığı sırada mayının patlaması sonucu kolunu ve sol gözünü kaybeden Nesim Öner (17), uzun tedavi süresinin ardından yaşam mücadelesini kazanmıştı. 2009 Yılında Diyarbakır Görme Engeliler Spor Kulübüne üye olduktan sonra sporla hayata tutunan Öner, atletizmimde üst üste kazandığı bölge ve Türkiye birincilikleri nedeniyle milli sporcu olmayı kazandı. Türkiye’yi Tunus, Dubai, Almanya ülkelerde yapılan uluslararası turnuvalarda iki ve üçüncülük dereceleriyle 6 altın madalya kazanan Nesim Öner 2 ve 2012 Hollanda Avrupa Atletizm Görme Şampiyonası ve Londra’da yapılacak olan Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

NAKİL DESTEĞİ BEKLİYOR

Açık Öğretim Fakültesi Spor Yönetimi 1. Sınıf öğrencisi Öner, uluslar arası müsabakalara antrenör Muhittin Gökçe gözetiminde hazırlanıyor. Atletizm Federasyonu tarafından kendisine ödenen 500 TL bursu ile 6 kişilik ailesinin geçimine katkı sunan Nesim Öner, Türkiye’de yapılan kol, bacak ve yüz naklinin kendisini umutlandırdığını söyledi. Kara mayının patlaması sonucu sol kol ve gözünü çocuk yaşta kaybettiğini hatırlatan milli atlet Nesim Öner,“Tek kol ile yaşamak çok zor. Yemek yerken, giyinirken ve ayakkabı giyerken büyük güçlük çekiyorum. Görme engelLiler branşında koşuyorum ancak rakiplerime göre aynı zamanda bedensel engelli durumunda bulunuyorum. Tek kolum olmadığı için yarışlarda çok zorlanıyorum. Bazen kafa kafaya yarıştığım koşullarda rakiplerim kolları sayende beni geride bırakıyor. Türkiye’de kol nakli yapılmaya başlandı. Bende ilk etapta koluma daha sonra ise mayın izlerini taşıyan yüzümün temizlenmesini istiyorum ”dedi.

‘GÜCÜM YETTİKÇE KOŞACAĞIM’

En büyük arzusunun dünyadaki kara mayınların temizletilmesi olduğunu ifaden Nesim Öner, “İnsan hayatı keşke mayınlardan dolayı kararmasa. Ben hayata sarılarak buralara kadar geldim. Birçok kişi mayın nedeniyle ölü gibi yaşamak zorunda kalıyor. Mayın patlaması sonrası hayatımın karardığını düşünmüştüm. Spora başladıktan sonra hırs yaptım ve başardım. Ülkem için diğer kolumu da ayağımı da verebilirim. Şu an ayaklarım sağlam ve ülkem için gücüm yettikçe koşacağım.”şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler