Kor Ateşinden Beter

Son 24 saattir Sur'da silah sesleri kesilmezken çatışmalarda 2 polis ile 2 asker şehit olurken, çöken binanın altında kalan üç asker de yaşamını yitirdi. Dün Diyarbakır ülkenin dört bir yanına iki ayrı törenle 10 şehit uğurladı.

Kor Ateşinden Beter

Lice karayolundakı hain saldırıda şehit düşen 6 asker baba ocaklarına dün sabah Diyarbakır'dan uğurlanırken, Sur ilçesinden peş peşe acı haberler geldi. Çıkan çatışmalarda 2 polis ile 2 asker şehit oldu. Bu şehitler de ikinci bir törenle, baba ocaklarına gönderilirken, öğlen saatlerinde ise ikinci bir acı haber geldi. Askerlerin barındığı bina çöktü, üç asker şehit oldu.

SUR'DA SICAK TEMAS

Teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi'nden dün sabah da şehit haberi geldi. PKK'lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıları imha eden güvenlik güçleri ile örgüt üyeleri arasında yine çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlerin saldırısında 2 asker ve 1 polisin şehit olduğunu açıkladı.

ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

İkinci çatışmada ise bir özel harekat polis memuru daha şehit oldu. Sur'da 2 asker ve 2 polis olmak üzere şehit sayısı 4'e yükseldi.

4 ŞEHİTE CENAZE TÖRENİ

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya ile polis memurları Mücahid Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

HALKI CANLI KALKAN YAPIYOR

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, törende yaptığı konuşmada, PKK'nın ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak için halk üzerinde korku yaratmaya çalıştığını söyledi.  Çelikkollu, şöyle konuştu:  "Terör örgütü, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanıyor. Araç yakıp, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri bile bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha artan bir inanç, azim ve kararlıkla devam edeceğiz."

TÖRENE KİMLER KATILDI

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan katıldı. Törenin ardından şehit Yılmaz'ın naaşı Adana, Kaya'nın cenazesi Van, Soydemir'in naaşı Osmaniye ve Sayıl'ın cenazesi de Kahramanmaraş'a gönderildi.

SUR'DA BİNA ÇÖKTÜ 3 ŞEHİT

Öte yandan, Hasırlı Mahallesi'nde bir binaya tuzakladıkları bombayı patlattı. Patlama sonucu bina çöktü. Enkaz altında 7 asker kalırken, bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalan 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralı olarak çıkarılarak Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞEHİT ASTSUBAY TAZEGÜL

Enkazı altında kalarak şehit olan askerlerden Astsubay Doğukan Tazegül'ün Ankara'da bulunan babaevine acı haber ulaştı. Sur'da enkaz altında kalarak şehit olan Astsubay Tazegül'ün Kırkkonaklar Mahallesi 329. Sokak'ta bulunan babaevine askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Baba Yener Tazegül ile anne Gülüfer Tazegül'e sağlık ekipleri eşliğinde şehidin acı haberi verildi. Şehit Astsubay Tazegül'ün 4 yıldır görev yaptığı ve 1 kız kardeşinin olduğu öğrenildi.

BABA OCAĞINA KÖR ATEŞİ

32 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün, memleketi Ordu’nun Perşembe İlçesi’ndeki baba ocağına şehit ateşi düştü. Aynı zamanda mahalle muhtarı olan şehit babası 56 yaşındaki Mehmet Ali Gümüş, "Oraya sonuçta vatan uğruna gitti. Su gibi delikanlı gitti, neler gidiyor benimki gibi. Ne uğruna gidiyor vatan uğruna gidiyor. Allah belasını versin terörün" diyerek teröre lanet yağdırdı. Evli ve 1 çocuk babası Gümüş geçici görevle gittiği Diyarbakır'a gönderilmiş..

GENELKURMAY AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "9 Şubat 2016 Cuma günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında içinde 7 kahraman silah arkadaşımızın bulunduğu bir bina çökmüştür. Çöken binadan 4 kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, 3 kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

ÜÇ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Buarada., Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonda 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay'ın açıklamasında Sur'daki operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 209 olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz