Görüş Bildir

Koridora Bile Bomba Tuzağı

Diyarbakır Valiliğinden, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde oluşturulan güvenlik koridoruna ilişkin, "Var olduğu iddia edilen kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşların güvenli bir şekilde tahliyesi maksadıyla her türlü güvenlik tedbiri alınmış ancak bunu fırsat bilen terör örgütü mensuplarınca bu saatlerde Köprülü Sokak bölgesinde sokak araları ve yollara el yapımı patlayıcı döşedikleri havadan çekilen görüntülere yansımıştır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Koridora Bile Bomba Tuzağı

 Diyarbakır Valiliği, Sur İlçesi'nde operasyonların devam ettiği bölgede sivillerin çıkması için güvenlik güçlerinin açtığı koridorlara, PKK'lılar tarafından el yapımı patlayıcının döşendiğine dair görüntüleri medyaya dağıttı.

Valilikten yapılan açıklamada, Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon bölgesinde kalan sivillerin çıkarılması için güvenlik güçlerinin açtığı güvenlik koridorlarına PKK'lıların patlayıcı madde döşediği belirtildi. Havadan helikopterden çekilen fotoğrafların da yer aldığı Valilik açıklamasında şöyle denildi:

KORİDORA BİLE PATLAYICI DÖŞEDİLER

"18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır İli Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında, halkın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıların imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir. Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde var olduğu öne sürülen kadın ve çocukların tahliyesi edilebilmesi ve bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarının teslim olması için 17, 18, 19, 23, 24 Şubat 2016 tarihlerinde güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbirinin alınmış ve Diyarbakır Valiliği tarafından basın duyurusu ile bu durum bir gün öncesinden gerek yazılı ve görsel basında gerekse operasyon bölgesinde 8 ayrı noktada sabah saatlerinden itibaren ses yayın cihazları ile duyurulmuştur. Ancak, söz konusu bölgeden çıkan şahıs veya bölücü terör örgütü mensubu olmamıştır.

TAHLİYE İÇİN KORİDOR AÇILMIŞTI

Son olarak Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde, 26 Şubat 2016 tarihlerinde saat 15.30 ile 17.00 saatleri arasında son defaya mahsus olmak üzere, güvenlik güçlerince her türlü emniyet tedbiri alınarak, var olduğu iddia edilen kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşların Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Dört Ayaklı Minare bölgesinden operasyon bölgesi dışına tahliyesi edilebilmesi amacıyla sağlık ekipleri ile birlikte beklenilmiş, ancak bölgeden çıkan şahıs olmamıştır. Belirtilen saatlerde güvenlik güçleri tarafından var olduğu iddia edilen kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşların güvenli bir şekilde tahliyesi maksadıyla her türlü güvenlik tedbiri alınmış, ancak bunu fırsat bilen bölücü terör örgüt mensuplarınca bu saatlerde Köprülü sokak bölgesinde sokak araları ve yollara el yapımı patlayıcı döşedikleri havadan çekilen görüntülere yansımıştır. Diyarbakır Valiliği ve güvenlik güçlerinin bu çabalarına rağmen bu durum bölgede mağdur şahısların olduğu iddiasının şüpheyle karşılanmasına ve söz konusu iddiaların samimiyetinin sorgulanmasına neden olmaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi