Görüş Bildir

Koruyucu aileleriyle iftar

Vali Aksoy eşi Hülya Aksoy'la, Diyarbakır'da Koruyucu ailelerle bir araya gelerek iftar yaptı. Aksoy, çeşitli nedenlerle ailelerinden uzak kalmak zorunda kalan çocuklara aile ortamında "korucu" aile olarak bakan Diyarbakır'daki 40 korucu aile üyeleriyle görüştü.

Koruyucu aileleriyle iftar

DİYARBAKIR-İl Valisi Hüseyin Aksoy eşi Hülya Aksoy'la, Diyarbakır'da çeşitli nedenlerden ailelerinden uzak kalmak zorunda kalan çocukların "bakımını" üstlenen 30'a yakın koruyucu aile üyeleriyle, iftarda bir araya geldi.

Verilen iftar yemeğinde buluşan Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy'a Vali Yardımcısı Taner Bircan, Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ruken Tanaman ve koruyucu aileleri eşlik etti. Samimi ortamda geçen iftar programında konuşan koruyucu ailelerden Nazire Akdağ, yetkililere teşekkür etti. Akdağ, devletin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ve bugüne kadar hangi kapıyı çaldılarsa her zaman sonuna kadar destek gördüklerini söyledi.

DİYARBAKIR'da 40 KORUCU AİLE

Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu ise konuşmasında ramazan ayının bu mübarek günlerinde koruyucu aileler ile bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Daire Başkanı Soylu şöyle dedi

''Hayat her zaman istediğimiz, planladığımız şekilde gitmemektedir. Bazen çocuklarımız ailelerin kendi bünyelerinden kaynaklanan şartlardan dolayı bazen de arızi sebeplerden dolayı korumaya muhtaç duruma düşebilmektedirler. Biz bu durumdaki çocuklarımız için öncelikle aile yanında desteklenerek bakımını önemsiyoruz. Eğer bu durum mümkün değilse birinci dereceden akrabaların yanında eğer o da mümkün değilse çevredeki çocuğu bilen en yakın kişiler tarafından bakılmasını önemsiyoruz. Bu maksatla Türkiye genelinde son yıllarda büyük atılım sağladık. 2000’li yıllarda 500 çocuk koruyucu ailelerin yanındayken bugün 4400 çocuğumuza koruyucu aileler tarafından bakılmaktadır. Bu 4400 çocuğun içinde yaklaşık 40 tanesi de Diyarbakır’da koruyucu aileler tarafından bakılmaktadır” dedi.

VALİ AKSOY SAYI ARTIRILSIN

İl Valisi Aksoy ise, çeşitli nedenlerle ailelerinden uzak kalmak zorunda kalan çocuklarımızın, devletin himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın kuruluşlarında bakımlarını ve eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi. Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti : “Devletin imkânları bu çocuklarımızın her türlü ihtiyacı ve eğitimi için seferber edilmektedir. Ama imkânlar ne kadar iyi olursa olsun çocuklarımız için önemli olan aile ortamında büyümeleridir. Bu amaçla koruyucu aile sistemi içerisinde bakımları üstlenen aileler de devletin üzerindeki bu sorumluğu paylaşma adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.”

GÖNÜL ELÇİLERİNE ÇAĞRI

“Diyarbakır genelinde şu anda 30 koruyucu aile yanında 38 çocuğumuz bulunmaktadır. 3 çocuğumuzun işlemi devam etmektedir. 7 aile de başvurularını yaptı sonuçlarını beklemektedir. Çocuklarımızın bir aile ortamında büyümeleri geleceğe hazırlanmaları onların sağlıklı bir şekilde gelişmelerine de çok önemli katkılar sunacaktır" diyen Vali Aksoy şöyle dedi; "Bu bakımdan koruyucu ailelerimizin yapmış oldukları bu fedakârca çalışmayı takdirle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde böyle bir sosyal sorumluluk projesinin içinde oldukları için onlara teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarda bizlere her türlü desteği sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bu projede koruyucu aile olarak yer alan ailelerimize tekrardan teşekkür ediyorum. Diyarbakır genelinde gönül elçilerimizin sayısı 151 bu sayının daha da artması gerekiyor. Diyarbakır gibi bir şehirde gönül elçilerimizin sayısını daha üst seviyelere taşımamız lazım. Bunu bir başlangıç olarak kabul edip bundan sonraki süreçte de gönül elçilerimizin sayısını arttırmak ve bundan sonra yapılan çalışmaları birlikte gerçekleştirmek arzusundayız.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılan iftar ile program devam etti. İftarın ardından Vali Aksoy ve eşi Hülya Aksoy davetli çocuklarla yakından ilgilenerek, bol bol fotoğraf çektirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi