Köy minibüslerine zabıtadan takip

Yayınımız "ses getirdi", Belediye Trafik zabıtasından minibüslere cezai yaptırım

Köy minibüslerine zabıtadan takip

Kırsal terminale köy minibüslerinin girmemesi nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden buradaki işletmecilerin sorunlarını dile getiren haberimiz ses getirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası, kent içerisinde köylü ve kırsal garajları kullanmayan minibüslere yönelik olarak Şubat 2011’den bu yana toplam 1323 adet ceza uyguladı.

KÖY MİNİBÜSLERİ

Kentin trafik akışını olumsuz etkileyen ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Şehitlik’teki İlçe Otogarı yanındaki Kırsal Terminal’e girişi zorunlu hale getirilen köy minibüslerine yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıtası uygulama yapıyor. Şubat 2011’den bu yana toplam 1323 adet ceza kezen zabıta, son üç günden bu yana da emniyet trafik ekipleri ile birlikte uygulama yaptı.

GARAJA GİRMEDİ

Emniyet önceki gün 5 minibüse Kırsal Garaja girmediği için ceza keserken bir minibüsü de bağladı. 2011 yılı içinde minibüslere yönelik olarak 818 adet İdari Yaptırım Tutanağı düzenleyen Trafik Zabıtası, her birine 154 TL ceza kesti. Trafik Zabıtası 2012 yılında da Kabahatler Kanunu’na göre 505 adet zabıta varakası düzenledi. Zabıta Varakası Belediye Encümeni’nce de onaylanınca minibüsçülere ceza kesinleşmiş oluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz