Görüş Bildir

Köylülerin bin tona yakın samanı yandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde elektrik trafosundan çıktığı iddia edilen yangın nedeniyle yaklaşık bin ton saman yandı.

Köylülerin bin tona yakın samanı yandı

Alınan bilgiye göre, Işıklar Mahallesi'nde elektrik trafosundan çıktığı ileri sürülen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Tarladaki samanlara sıçrayan alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri ve vatandaşlar, uzun uğraşlar sonucu yangını söndürdü.

Mahalle sakinlerinden Adnan Kaplan, yangının elektrik trafosundan düşen kıvılcımlar nedeniyle başladığını iddia etti.

Yangını fark ettiklerinde itfaiyeyi aradıklarını belirten Kaplan, "Kendi imkanlarımızla yangını sündürmeye çalıştık. Fakat kuru otlar ve rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı." dedi.

İtfaiyenin yangına müdahale ettiğini ancak yapacak bir şeyin kalmadığını aktaran Kaplan, şöyle konuştu:

"Alevler yolu aşıp kışın satmak üzere yeğenim ve kardeşimin istiflediği samana sıçradı. Çok çabaladık ama samanı sündürmek kolay değil. Yaklaşık 300 ton saman küle döndü. Alevler, tarlalarda bulunan bütün anızları da yaktı. Komşu köylerin de tarlalarda bulunan samanı yandı. Toplamda yaklaşık bin ton saman küle döndü."

- Ağaçlar da zarar gördü

Yangından sadece samanın değil 40'a yakın meyve ağacının da zarar gördüğünü anlatan Kaplan, itfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedeniyle ilgili tutanak tuttuğunu belirterek, durumu bildirdikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekibin de zarar tespiti yapmak için geldiğini kaydetti.

Yapılan incelemelerin ardından izlenecek yolla Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin zararlarını karşılamasını talep edeceklerini belirten Kaplan, "Büyük bir mağduriyet yaşadık. Gerekli tespitleri yapıyoruz. İnşallah DEDAŞ, bu mağduriyetimizi görür ve zararlarımızı karşılar. Haklı bir talepte bulunacağız. İnanıyorum ki yetkililer de haklı taleplerimizi karşılayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi