Kübra'ya özel ekip kuruldu

Diyarbakır’da 13 Kasım'dan bu yana haber alınamayan Kübra Ekin’in (22) bulunması için, basında yer alan yoğun haberler üzerine Diyarbakır İl Emniyet müdürlüğünde, özel ekip kuruldu.

Kübra'ya özel ekip kuruldu

DİYARBAKIR-Diyarbakır’da 13 Kasım'dan bu yana haber alınamayan Kübra Ekin’in (22) bulunması için, basında yer alan yoğun haberler üzerine Diyarbakır İl Emniyet müdürlüğünde, özel ekip kuruldu.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde annesi Rahime Özdemir ile birlikte yaşayan Kübra Ekin, 18 gün önce alışveriş için evden çıktı. Akşam eve dönmeyen Kübra Ekin, bir gün sonra annesini arayıp, geleceğini söyledi. Ancak bu saatten sonra Ekin'in cep telefonu kapandı. Kızına ulaşamayan Rahime Özdemir, polise başvurdu.

ÖZEL EKİP KURULDU

13 Kasım’dan beri kayıp olan Kübra Ekin'in bulunması için günlerdir yerel ve ulusal gazetelerde haber konulu olması, ailenin Diyarbakır Barosuna başvurarak, etkin bir soruşturma açılmasını istemezi üzerine, İl Emniyet  Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro ve Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerinden oluşan karma özel ekip kurulduğu öğrenildi. Her ihtimal ve detayı titizlikle incelenmesi beklenilen Özel Ekibin, Ekin’in yakın çevresinin bilgisine başvurmaya başladığı bildirildi. Ekin'in kayıp olmadan önceki günlerde geçiş yaptığı güzergahlar üzerinde çalışmaları yoğunlaştıran ekip, kamera kayıtları üzerinde de inceleme yürütüyor.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Kübra Ekin, mayıs ayında Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi'nde marketten ekmek alıp dönerken kimliği belirsiz kişinin saldırısına uğramıştı. Mahallelinin müdahalesi sonucu şüpheli kaçarken, Kübra Ekin’in iki dişi kırılmış, sağ elinin bileği incinmişti. Polis olayı soruştururken, faili ise halen bulunamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz