Küçük arkeologlar kazı işinde

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Müze Müdürlüğü ile işbirliğinde hayata geçirdiği ‘Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi’ kapsamında ‘Küçük Arkeologlar Kazı Etkinliği’ düzenledi.

Küçük arkeologlar kazı işinde

Sur ilçesinde bulunan İçkale Müzesi kazı alanında düzenlenen etkinliğe Yenişehir Belediyesi’ne bağlı Çocuk Yaşam Merkezi’nde eğitim alan 5-6 yaşlarındaki 30 çocuk ve eğitmenleri katıldı. Küçük yaştan itibaren Arkeoloji Bilimi hakkında bilgi sahibi olmanın önemli olduğunu belirten Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Sosyolog Yasemin Ensari, proje ile çocuklara eski medeniyetlerin maddi kalıntılarını keşfetme imkanı sağlandığını kaydetti. Ensari, ‘‘Yenişehir Belediye’mize bağlı Çocuk Yaşam Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerimize yönelik olarak İçkale Müze kazı alanında düzenlemiş olduğumuz Küçük Arkeologlar Kazı Etkinliğimizde, çocuklarımız tarihlerini ve kültürlerini bir kaşif edasıyla eğlenceli bir şekilde öğrenmiş oldular. Projemiz kapsamında müze müdürlüğümüzün de desteğiyle bin vatandaşımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Sanat Tarihçisi Müjdat Gizligöl ise, “Ülkemizde 150 yıllık bir geçmişi olan müzecilik anlayışının son yıllarda değişmesiyle ‘Modern Müzecilik’ anlayışı hakim olmaya başladı. Bu değişime bizler de Yenişehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz dezavantajlı gruplara yönelik olan projemiz ile ayak uydurmaya çalışıyoruz. Amacımız Diyarbakır’daki bütün öğrencilerimizi en az bir kere Diyarbakır Müzesi’ne getirebilmek. Projenin hayata geçirilmesine vesile olan Yenişehir Belediyesi’ne müzemiz ve ilimiz adına teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz