Kudüs masaya yatırıldı

Dicle Üniversitesinde, “Dünü, bugünü ve yarını ile Kudüs” paneli yapıldı.

Kudüs masaya yatırıldı

Dicle Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Öğrenci Kulüpleri ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube işbirliği ile “Dünü, Bugünü ve Yarını ile Kudüs” paneli düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

BİR KEZ DAHA KUDÜS FETİH EDİLECEK

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Eğitim Bir-Sen Şube Müdürü Yüksel Gümüş,  "Müslümanların ilk Kıblesi, kutsal kentlerin başkenti Filistin'e selam olsun" diyerek başladığı sözlerine Müslümanların izzetini savunmanın Gazze halkına düştüğünü, Kudüs'ün yeniden fethedileceğine inancının tam olduğunu söyledi.

HEPİMİZ SELAHADDİN ADAYIYIZ

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise yaptığı konuşmada "Bir Kudüs Faitihi aramaya gerek yok. Hepiniz birer Selahaddin adayısınız" diyerek Dicle Üniversitesi Rektörlüğü olarak üniversiteye bağlı işletmelerde Filistin’de yaşanan zulme destek veren markalara ait ürünlerin satılmaması kararı aldıklarını vurguladı.

Rektör Karakoç, yönetime geldikleri günden itibaren Gazze ile işbirliği çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek öğrencilere Kudüs için bir şey yapmak isteniyorsa öncelikle kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin önemini vurgu yaparak, “Sizi öldürmeye gelen, sizde dirilsin” dedi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Ablay’ın yaptığı panelde Prof. Dr. Oktay Bozan, “Osmanlı Devleti İdaresinde Kudüs”, Dr. İhsan Hammad “1917’den 2023’e Filistin’de İşgal ve Filistinlilerin İşgali”, Mardin Artuklu Üniversitesinden Doç. Dr. Ziya Polat, “İslam Kimlik ve Kudüs” ve Mardin Artuklu Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çekiç ise “Çatışma Kültürü ve Ötekini İcat Bağlamında Kudüs” adlı sunum yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz