Kudüsün Özgürlüğü!

Diyarbakır'da "Dünya Kudüs Günü" nedeniyle Cuma namazı sonrası bir grup basın açıklaması yaptı.

Kudüsün Özgürlüğü!

Diyarbakır'da Özgür Kudüs Platformu'nca "Dünya Kudüs Günü" nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Ulu Cami'de Cuma namazı sonrası toplanan grup, İsrail aleyhine sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Grup, Türkçe ve Kürtçe "Özgür Kudüs, İsrailsiz bir dünya", "Kudüs'ün Özgürlük Mücadelesi Ümmetin Özgürlük Mücadelesidir", "Filistin halkının yanındayız" dövizleri taşıdı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Cemil Ünsal, grup adına yaptığı açıklamada, Kudüs'ün küresel emperyalizme karşı mücadele ettiğini söyledi.

EMPERLAMİZME KARŞI

"Siyonist teröristlerin 60 yıla yakın bir zamandır işgal ettikleri Kudüs'e sahip çıkmak ve siyonist işgalin son bulmasını sağlamak adına özgür Kudüs davasını en gür sedayla sahiplenip Filistinli Müslüman kardeşlerimizle dayanışmayı yükseltmek için toplandık" diyen Ünsal, şunları söyledi:

"Kudüs davası ne sadece Arapların ne sadece bir coğrafyanın davası değildir. Kudüs, tüm İslam ümmetinin sahiplenmesi gereken Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın merkezinde olduğu Allah Teala'nın ikramıyla bereketlenen topraklardır. Bu topraklar, bugün Siyonist gaspların işgali altındadır. Dünya Kudüs Günü, dünya zalimlerinin anası konumunda olan büyük şeytan Amerika'ya onun topraklarımızdaki sopası Siyonistlere başkaldırı ve direnişi sembolize eden bir gündür."

MÜSLÜMANLARIN BİRLİĞİ

Kudüs'ün bugün her zamankinden fazla Müslümanlara ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ünsal, şöyle devam etti:

"Siyonist koloni, 1,5 milyar Müslümanın gözlerine baka baka pervazsız ve vicdansızca uyguladığı katliamların, İslam coğrafyasında ekmiş olduğu fitne tohumlarının sebep olduğu akan kanların hesabını vermelidir. Bu hesabı soracak olanlar da elbette ki Müslümanlardır. Umuyoruz ki Müslümanlar bu bilinçle hareket edip kederli günlerimizin son bulması için yeni bir sayfa açarlar. İsrail teröristleri şunu bilsin ki demir kubbelerle, çelik duvarlarla inşa ettikleri çağın Hayber'i bir gün başlarına yıkılacaktır."

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz