Küle dönmüş iş yerinde nöbet tutuyor

İşyeri sahibi ve oğlunun kendilerini dışarıya atarak kurtardığı kundaklama olayında, işyeri küle dönerken iş yeri sahibi Aziz Baran yaklaşık on gündür iş yerinin önünde sabah akşam nöbet tutuyor.

Küle dönmüş iş yerinde nöbet tutuyor

Muhammet YILDIZ

Kendisine hiç bir devlet yetkilisinin gelmediğini kontrol etmediğini ifade eden Baran, bu yüzden iş yerine dokunamadığını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bir büfe, işyeri sahibi ve oğlunun içeride olduğu esnada kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandığı iddia edilmişti.

İş yeri sahibi Aziz Baran, Yangından sonra hiçbir yetkilinin gelmediğini araştırma yapmadığını ifade etti. İş yerinin ve kendisinin akıbeti hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığını belirten Baran, bu yüzden yaklaşık on gündür küle dönmüş iş yerinde sabah akşam nöbet tuttuğunu söyledi.

Baran “İş yerimi oğlum kucağımda uyurken kundakladılar. Bunlar vicdansızdır, görenler var bir sürü komşum görmüş birilerinin burayı kundakladıklarını hatta kovalayanlar var. Ama karakola gelip ifade vermeye korkuyorlar. Malum burası Diyarbakır öyle herkes rahat konuşamıyor. Yani en azından polisin gelip bu tanıklardan ifade alması lazım.

“Tüpler her an patlayabilir”

İş yerimin içinde 1 adet büyük bir adet küçük tüp vardı bunların ikisi de doluydu. Yangında hasar görmüş şişmiş ne yapacağımı bilmiyorum kimse gelip bana bir şey demiyor. Her an patlama durumu olabilir. Patlasa ben mi suçlu olacağım, gelsinler nerde bu Devlet? Nerde büyüklerimiz?

Biz Devleti hep televizyonlardan görmüşüz, ben anlamıyorum bu işlerden 10 gündür burada bekliyorum bir devlet büyüğümüz gelip bakacak diye. Gelin bakın ben bu dükkânı böyle ne yapacağım burası benim evim gibiydi burada yatar burada kalkardım 10 çocuğum var ellerinizden öpsünler 5 kız 5 erkek, anası ve ben olduk 12 nüfus ne haldeyim biliyor musunuz? Benim tek geçim kaynağım buydu bu 12 nüfusa bu iş yerimle bakıyordum.

“Vicdansızlar, 10 yaşımdaki çocuğumla beraber yakmak istediler”

Yakanların Allah belasını versin gözü dönmüş vicdansızlar. Her şey bir yana 10 yaşındaki oğlum, içerdeyken kucağımda uyurken yaktınız. Ama başarılı olamadınız, sizin nasıl planınız varsa Allahın da bir planı vardı. Allah’a nasıl hesap vereceksiniz?

Sonuç olarak ben diyorum ki! Bir an önce Devlet yetkilileri yahut artık kim bu işlerle ilgileniyorsa Sayın Valimiz mi? Birileri bu olaya el atsın yoksa ben perişanım yani. Bu tüpleri ne yapacağım burada patlayabilir. Bu 10 çocukla ortada kaldım başkada bir şey demiyorum ne söyleyeyim? Allah beterinden saklasın.

Kaynak: Diyarbakır Söz