Kur'an kursları başladı

Bugün startını alacak olan Yaz Kur'an Kurslarının öğrenciler için bir fırsat olduğunu söyleyen Molla Abdurrahman Özekinci, ebeveynlerin çocuklarını Kur'an-ı Kerim kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulundu.

Kur'an kursları başladı

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdurrahman Özekinci, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve Kur'an Kurslarında düzenlenecek Yaz Kur'an Kurslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özekinci, ebeveynlerin çocuklarını yarın başlayacak Yaz Kur'an Kurslarına göndermelerinin faydalı olacağını söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in, kendisini okuyana ve kendisiyle amel edene kıyamet gününde şefaat edeceğini belirten Özekinci, "Kur'an Kurslarının başlamasıyla insanlar çocuklarını Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gönderirlerse hayırlı bir iş yaparlar. Her Müslüman'ın Kur'an-ı Kerim okuması lazım. Çocukların geleceğinden endişe eden insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyorlar, özel öğretmenler tutuyorlar. Aileler, Kur'an-ı Kerim eğitimi için de hassasiyet göstermelidir. Çünkü Kur'an öğrenen ve öğreten kişi ümmetin en hayırlısı olur." dedi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FIRSATTIR

Çocukların sadece dünya hayatına kıymet verilmesinin toplumda ifsat ve fesadın artmasına neden olacağını vurgulayan Özekinci, şunları söyledi:

"İnsanlar maddi derslere verdiği önemi çocukların manevi eğitimlerine de verseydi toplum bu hale düşmeyecekti. Fitne ve fesat yeryüzünü bu kadar kaplamayacaktı. Müslüman kanı bu kadar dökülmeyecekti.  Peygamberimiz, ‘Bedeninde Kur'an'dan bir şey bulunmayan kişi harabe bir ev gibidir' demiştir. Harabe bir ev olmamak için Kur'an-ı öğrenmemiz ve insanlara öğretmemiz lazım."

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin sadece manevi açıdan değil, maddi açıdan da yararlı olduğunu vurgulayan Özekinci, "Kur'an'ın dünya hayatında da faydası vardır. Kur'an-ı iyi bilen bir öğrenci okuldaki diğer derslerinde ve çalışmalarında başarılı olur. Bu nedenle Kur'an'a ehemmiyet vermemiz ve Yaz Kur'an Kursları fırsatını değerlendirmemiz lazım. Çocuklarımızın yarın yakamızı tutmamaları için bunu yapmalı, bunun için çaba göstermeliyiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz