Kur'an'a Üveysi Bakış

Dicle Üniversitesi Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü (SAVEK) tarafından organize edilen "Kuran'a Üveysi Bakış" adlı konferans düzenlendi.

Kur'an'a Üveysi Bakış

Araştırmacı Yazar Abdusselam Semre'nin konuşmacı olarak bilgilerini paylaştığı kongre merkezinde düzenlenen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

KUR'AN ÜVEYSİ BAKIŞ

Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, öğrenciler ve birçok izleyicinin katıldığı konferans İlahiyat fakültesi öğrencisinin Kuran-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Yrd. Doç. Dr. Orhan Ateş, İslam düşünce tarihine bakıldığında felsefi, kelam ve sufi yorum olarak 3 farklı yorum olduğunu, "Kuran'a Üveysi Bakış" konferansının da sufi yorum içeren bir konferans olduğunu ifade ederek, İslam'ın farklı yönlerini araştırmanın önemine vurgu yaptı.

KONFERANS İLGİ GÖRDÜ

Abdusselam Semre'nin biyografisinin ve araştırmalarının anlatıldığı konferansta söz alan ve 55 adet eseri bulunan Semre, Peygamber Efendimiz'in okur-yazar olmadığını, hocasının ve ona okuma öğretisini bağışlayanın Allah olduğunu söyleyerek, Kuran-ı Kerim'in Hz. Muhammed ile ilgili bilgiler sunduğunu belirtti. "Allah'ın mikrofonu peygamberdir, bizler ise onun hoparlörüyüz" diye belirten Semre, Varisi Nebilerin her devirde olabileceğini, her delili Kuran'da geçen "nun" harfinde olan manadan bulmaya çalıştığını, insanoğlunun noksanlıkla dolu olduğunu söyledi.

MANASINI ANLAMANIZ GEREK

Araştırmacı Semre, Kuran'ı anlamak için müspet kültüre ihtiyaç olduğunu, gerçek şekliyle anlatıldığı takdirde herkesin anlayabileceğini belirterek, "Manası anlaşılmayan Kuran, fayda vermez" diye vurguladı. Abdusselam Semre'nin konuşmasının ardından söz alan Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, bu kadar büyük bir alimin konuşmalarından bilgiler edindiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz