Kurşun yağdırdı başında bekledi! Diyarbakır'da silahlı saldırı

Tıp Fakültesi Hastanesi önünde, husumetli olduğu Turan’a kurşun yağdırdı. Öldürdü, cansız bedeni tekmeledi, cesedin başında polisin gelmesini bekledi.

Kurşun yağdırdı başında bekledi! Diyarbakır'da silahlı saldırı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde, Mehmet İhsan Şahin, husumetli olduğu Mehmet Faruk Turan’ı, önce kurşun yağmuruna tuttu. Şarjördeki tüm mermileri boşaltıktan sonra cesedi tekmeleyen, çevredeki vatandaşlara da “kimse yaklaşmasın, bu bir namus meselesidir” diyen Şahin, cesedin başında polislerin gelmesini bekledi.

KAN DONDURAN CİNAYET

Kan donduran cinayet olayı, Sur ilçesine bağlı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin önündeki otobüs durağının yakınındaki yeşil alanda meydana geldi. Husumetli oldukları öğrenilen 22 yaşındaki Mehmet İhsan Şahin ile 32 yaşındaki Mehmet Faruk Turan arasında, görgü tanıkların anlattıklarına göre, önce tartışma yaşandı. Karşılıklı itişmenin ardından Mehmet İhsan Şahin, üzerindeki tabancayı çekerek, Turan’a gelişi güzey kurşun yağdırdı.

KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

Silahtan çıkan kurşunların vücuduna isabet ettiği Turan, kanlar içerisinde yere yağıldı. Hıncını alamayan Şahin, silahındaki son mermileri de yere yığılan Turan’a boşaltı. Onlarca kişinin gözleri önünde yaşanan korkunç cinayette Mehmet Faruk Turan’ın cesedinin başında bekleyen Şahin, toplanan vatandaşlara da tepki gösterdi. “Kimse yanaşmasın, bu bir namus meselesidir. Polise haber verin gelsin” diyen Şahin, Turan’ın cesedini bir süre tekmeledi.

CESEDİN BAŞINDAN AYRILMADI

Şahin cesedin başında beklerken, peş peşe sigara yakıp, çevrede birikenleri uyardı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri tarafından olayda kullandığı silah ile gözaltına alınan Şahin, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Turan’ın ise cansız bedeni ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı. 

KAYINBİRADERİNİ ÖLDÜREN KADIN

Öte yandan, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya giderek burada, kayınbiraderi Ferdi B.'yi (41) tabancayla öldürüp 'Namusumu temizledim' diyerek bağıran Hülya B. (33), çelik yelek giydirilerek dün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Olay, önceki gün öğle saatlerinde, Paşabağı Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk annesi Hülya B., eşinin kardeşi Ferdi B. ile ilişki yaşadı. Eşi cezaevinde olan Hülya B., iddiaya göre çektiği uygunsuz görüntülerini sosyal medyada paylaşma tehdidinde bulunan kayınbiraderiyle buluşmak için Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya geldi.

ADLİYE’YE ÇELİK YELEKLE GÖTÜRÜLDÜ

Hülya B., buluşma noktasına gelen kayınbiraderini, bir süre tartıştıktan sonra tabancayla peş peşe ateş ederek öldürdü. Cep telefonu kamerasıyla da kaydedilen olayın ardından, 'Namusumu temizledim, polisi arayın' dediği duyulan Hülya B., ihbarla olay yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Hülya B., emniyetteki işlemlerinin ardından çelik yelek giydirilip hastanede sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi. Hülya B. Savcılık ifadesinden sonra tutuklama istemiyle Sulh ceza Mahkemesine çıkarıldı. Mahkeme tutuklama istemini yerinde gördü. Hülya B. Cezaevine konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz