Görüş Bildir

'Kürt kadını önemli ilerlemeler kaydetti'

Diyarbakır Yenişehir ilçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kürt kadınının kısa zamanda önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, Kürt siyasal yaşamında kadının öncülük ettiğini vurguladı.

'Kürt kadını önemli ilerlemeler kaydetti'

Dünyanın ilk kadın haber ajansı olan Jin Haber Ajansı (JINHA) muhabirlerinin belediyenin kadına dönük çalışmaları hakkında bilgi almak için geldikleri ziyarette konuşan Kurbanoğlu, kadınların yaşamın tüm süreçlerine dahil olmaları gerektiğini belirtti.

KÜRT KADININ GELDİĞİ YER

Başkan Kurbanoğlu, “Belediyemizin kadın birimi olan Yenişehir Belediyesi Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (Epi-Dem) aracılığıyla kadına dönük çalışmalarımız bulunmaktadır. Gerek meslek edindirme kursları gerekse psikolojik destek anlamında kadınlara yönelik çalışmalarımız bulunmaktadır. Belediye olarak kadından yana pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şubesi ile yaptığımız toplu iş sözleşmelerine (T.İ.S) kadını koruyan maddeler koyduk. Kadınların belediye hizmetlerinden maksimum düzeyde faydalanmaları için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

JİN HABER AJANSI

Kurbanoğlu, Jin Haber Ajansı’nın önemli çalışmalar yürüteceğine inandıklarını belirterek, “Kadınların yaşamın tüm süreçlerine dahil olması gerekir. Kürt kadını kısa bir zamanda önemli ve büyük ilerlemeler kaydetti. JINHA’nın farklı bir pencereden yaşama bakacağını düşünüyorum. Haber dilinin farklı olacağını düşünüyorum. Böyle bir çalışmayı başlatmış olmanız bizleri sevindirmiştir. Bu çalışmanın bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi