Kürt oğlu Kürttür!

Sur'da el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in cenazesi, törenin ardından Manisa'ya uğurlandı. Şehidin amcası emekli hava astsubay Keramettin Şahin, "Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür" diyerek teröre tepki gösterdi.

Kürt oğlu Kürttür!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda, terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu. Törende, şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

ŞEHİT ASKER'E DİYARBAKIR'DA TÖREN

Daha sonra şehidin cenazesi, Manisa'ya uğurlandı. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz ile patlamada yaralanan silah arkadaşı da tekerlekli sandalyeyle katıldı.

SON KEZ BABA EVİNİN ÖNÜNDEN GEÇİRİLDİ

Şahin'in cenazesi, törenin ardından Manisa'ya uğurlandı. Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde görevli olan ancak geçici görevle gönderildiği Sur’da şehit olan Şahin’in cenazesi, ilk olarak Manisa'nın Turgutlu ilçede Kurtuluş Mahallesi Mezar Sokak’taki baba evinini önünden geçirildi. Şehit askerin cenazesi, ağıtlarla karşılandı. Evin 100 metre ilerisine de, Turgutlu Belediyesi taziye çadırı kurdu.

TABUT BAŞINDA HAYKIRDILAR

Tepkilerini bağırarak gösteren şehit yakınlarından Abdülsamet Şahin, "Bakın herkes, buradaki herkes bilsin ki, kimse burada Kürdün hakkını savunmuyor. Burada ölen şehit, Kürttür, Kürt oğlu Kürttür. Yapmayın etmeyin lütfen, rica ediyoruz. Bizim kardeşimiz şehit oldu. Hepimiz bu vatan için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Ardından yine tabut başında şehit askerin amcası emekli hava astsubay Keramettin Şahin, "Ali, bu kirli savaş için ne ilkti, ne de son olacak. Biz istiyoruz ki,son olsun. Bizim yüreğimiz yandı, biz şu ana kadar ateşin nereye düştüğünü bilmiyorduk. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyormuş. Biz bunu şimdi öğrendik. Lütfen ateş başka ocaklara düşmesin. Bizim istediğimiz budur. Bundan sonra kimsenin ocağına ateş düşmesin" dedi. Konuşmasından sonra "Kürt müsünüz?" yönündeki soruya Keramettin Şahin, "Evet kürdüz, ama her şeyden önce insanız insanca yaşamak istiyoruz" karşılığını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz