Kürtçe Tango Ahlaksızlığına Tepki

Diyarbakır`da düzenlenen "Kürtçe Tango Gecesi"ne sert tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, "Şuan tango ile halkımızın kimliğine, kültürüne savaş açılmıştır, bizler bu tür faaliyetleri lanetliyoruz" diye konuştu.

Kürtçe Tango Ahlaksızlığına Tepki

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, Tango Med Dans ve Sanat Merkezi tarafından Diyarbakır`ın tarihi Keçi Burcu`nda düzenlenen "Tango Gecesi"ne sert tepki gösterdi.

Tango çirkefliğini şiddetle kınadığını açıklayan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, tango çirkefliğinin Kürtçülüğü savunan ve karanlık odaklarca organize edildiğine inandıklarını söyledi.

Kürtlerin yozlaştırılması adına türlü türlü oyunların oynandığına dikkat çeken Güler, bu oyunların farkında olduklarını söyledi. Bu gibi programların art niyetli olduğunu belirten Güler, "Bu toplumu nasıl bozacağız, bu toplumu nasıl İslam`dan koparacağız"ın bir versiyonu olduğunu söyledi.

Bunu Halkımıza Anlatacağız

Güler, "Bizler İslami çerçevede yoğun bir faaliyet yürütüyoruz, tabi art niyetli insanlarda toplumu bozmak için her türlü yola başvuruyor. Bu yozlaştırma hareketleri, Kürtçülük kılıfı altında yapıldığı için halkımız bunları anlamıyor. Bir taraftan halkın mazlumiyetini dile getirirken diğer taraftan da halkı kendi gelenek ve göreneklerinden, inançlarından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bizler, bu sinsi planları bozmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz, dernek olarak bire bir halkımıza anlatacağız. Bu sadece bizim değil, tüm inanan insanların, camia ve cemaatlerin görevidir. Şuanda tango ile halkımızın kimliğine, kültürüne savaş açılmıştır, bu nedenle bizler Mustazaflar Cemiyeti olarak bu tür faaliyetleri lanetliyoruz. Tüm Diyarbakırlılardan dileğimiz, duyarlı olmalarıdır. Çünkü bugün duyarlılık gösterilmediği taktir de yarın kendi çocuklarımız bu kültürün kurbanı olabilir. Onun için biran önce önlem almalıyız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz