Kurum, Diyarbakır’da

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Diyarbakır'a kurmaylarıyla, günü birlik çıkarma yapacak. Kurum, İl Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte, Merkez Sur ilçesinde yürütülen yeniden inşa çalışmalarını yerinde inceleyecek. Sur mağdurlarıyla da bir araya gelecek olan, Kurum özellikle Bağlar ilçesinde "kentsel dönüşüme" yönelik, müjdeler vermesi bekleniyor.

Kurum, Diyarbakır’da

Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, bugün günü birlik temaslarda bulunmak üzere, Diyarbakır'a geliyor.

KURUM DİYARBAKIR'A GELİYOR

Edinilen bilgiye göre, bugün sabah havayoluyla Diyarbakır'a gelecek olan Bakan Kurum, ilk olarak İl Valisi ve Büyükşehir belediyesi Başkanvekili Münir Karaloğlu'nu ziyaret ederek, kent hakkında brinfing alacak.

SUR İLÇESİNDEKİ İHYA ÇALIŞALARI

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı'nın, hendek ve barikat terörü nedeniyle büyük tahribatın yaşandığı Merkez Sur ilçesinde yürütülen ihya çalışmaları hakkında son durumla ilgili bilgi alacak olan Bakan Kurum, beraberindeki kurmayları, AK Parti Milletvekilleri ile Vali Karaloğlu'yla, yerinde incelemelerde bulunacak. Bakan Kurum, Sur'un imarıyla ilgili de bilgi alacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDELERİ

Bir süre önce kura çekerek evlerine kavuşan Sur mağduru sakinleriyle de bir araya gelmesi beklenen Bakan Kurum, Sur ve Bağlar ilçesinde bir süredir yürütülen kentsel dönüşüme yönelik projelerle ilgili, müjdeler vermesi bekleniyor. Merkez Bağlar ilçe AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nu da ziyaret edeceği öğrenilen Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum, burada basına Bağlar'da start verilecek olan "Kentsel Dönüşümle" ilgili önemli açıklamalarda bulunacak.

STK ve ODA BAŞKANLARIYLA

Kurum Sur ilçesinde esnaf ziyaretinin yansıra, STK ve Oda Başkanlarıyla bir araya gelerek, istişarede bulunacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz