Kütüphane açtı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, memleketi Diyarbakır'da katıldığı kütüphane açılışında öğrenciler arasında kaldı. Bakan Eker'den imza isteyen öğrenciler izdihama neden olurken, yaşanan gerginlikten kurtulmak isteyen Bakan Eker, bir kağıda attığı imzanın diğer öğrenciler tarafından fotokopisinin çekilmesini istedi.

Kütüphane açtı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bir süre önce onarıma alınan ve yaklaşık 2 milyon lira harcanarak tamamlanan Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi ile gezici kütüphane açılışına katıldı.

KÜTÜPHANE AÇILIŞI

Açılış kurdelesini kesen Bakan Eker, daha sonra kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. 40 bin kitabı bünyesinde barındıran, engelli, çocuk sınıfları ve okuma salonlarından oluşan teknolojinin tüm nimetlerini öğrenci ve vatandaşların istifadesine sunan kütüphaneyi gezen Bakan Eker, girdiği bir salonda ilköğretim okulu öğrencilerinin arasında kaldı. Bakan Eker'i gören öğrenciler imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Kısa süren izdihama dönüşen öğrenci isteklerine yanıt veremeyen Bakan Eker, bir boş kağıda attığı imzayı isteyen öğrencilerin fotokopi çekerek almasını istedi. Öğrencileri ikna etmekte zorlanan Bakan Eker, birkaç imza attıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirmek için öğrencileri sakinleştirdikten sonra salondan ayrıldı.

İZDİHAM YAŞANDI

Kütüphanedeki salonları teker teker dolaşan Bakan Eker, kitapların bulunduğu salona girdiğinde ise kendi dönemleri ile bu dönemi kıyaslayarak, şimdiki öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi. Bakan Eker, "Bizim dönemimizde Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi'nin salonuna gidip çalışıyordum. Tarihi ve küçük bir binaydı. Ama bugün bakıyorum ki Diyarbakır İl Halk Kütüphanesi çok daha geniş imkanlarla, geniş bir kitleye ve çok farklı alanlarda hizmet veriyor. İnternet, televizyon, film seyretme, İngilizce öğrenme, okuma salonları gibi hizmet alanları var. Ayrıca çok fazla kitap var. Engelliler için ayrı, çocuklar için ayrı bölümler yapılmış. Yaklaşık 2 milyon lira harcanarak bu binanın tadilatı yapıldı ve çok güzel hizmet üretecek hale getirildi" dedi.

Bakan Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kurum müdürleri, vatandaş ve öğrencilerin katıldığı açılışın ardından programını sürdürmek üzere İl Halk Kütüphanesi'nden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz