Kuyumcu soyguncuları tutuklandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, girdikleri kuyumcudan 100 bin TL değerindeki 1 kilo 80 gram altını çalan 3 kişi tutuklandı. Zanlılar, dün akşam saatlerinde çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevi gönderildi.

Kuyumcu soyguncuları tutuklandı

Silvan'da, cuma günü namaz vaktinde bir kuyumcu dükkanının kapısını kırarak altınları çalan 3 kişi, Diyarbakır polisinin çalışması ve vatandaşların desteğiyle kısa sürede yakalandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık olayı üzerine Silvan yolunda çalışmalara başladı. İlçedeki bazı esnafların eşkal tarifi, ilçe otogarındaki vatandaşların, üç kişinin dolmuşa bindiğini ve acilen Diyarbakır'a gitmek istedikleri bilgisini polise vermesi üzerine çalışmalar, Silvan-Diyarbakır yolunda yoğunlaştı.

Emniyetten yapılan açıklamada, Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin, Silvan yolu üzerinde kapama yaparak uygulamaya geçtiği belirtildi. Olay ile bağlantısı olduğu değerlendirilen Passat marka bir araç durdurulduğu sırada, bir ticari minibüsün uygulama noktasından geçtiği ve bu minibüsün takip edildiği belirtildi. Araçtan 2 şahsın atlayarak kaçmaya çalıştıkları sırada meydana gelen kovalamaca sonucu zanlıların yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Kaçan şahıslardan birinin elindeki poşeti attığı görülmüş, poşet üzerinde yapılan çalışmada, toplamda bin 80 gram olan ve Silvan ilçesinde kuyumcuda meydana gelen hırsızlık sonucu çalınan altınlar olduğu tespit edilmiştir. Yakalanan şahısların yapılan kimlik tespitlerinde, birisinin üzerinden farklı isimle düzenlenmiş kimlik elde edilmiştir." denildi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz