Görüş Bildir

Kuzen katili tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, kumalık talebini reddettiği kuzeni Emine Karakaş'ı öldüren ve 161 günlük firarın ardından önceki gün Jandarmaya teslim olan Aslan Karakaş (37), mahkemece tutuklandı.

Kuzen katili tutuklandı

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, kumalık talebini reddettiği kuzeni Emine Karakaş'ı öldüren ve 161 günlük firarın ardından önceki gün Jandarmaya teslim olan Aslan Karakaş (37), mahkemece tutuklandı. Karakaş'ın, saldırıdan sonra otostop yaparak Mardin'e kaçtığını söylerken, öldürmek amacıyla ateş etmediğini iddia etti.

KUZEN KATİLİ 7 ÇOCUKLU                  

Diyarbakır'ın uzun süre gündemini meşgul eden ve tepkilere neden olan korkunç silahlı saldırı olayı, 4 Şubat 2021 tarihinde Bismil ilçesine bağlı kırsal Selamet Mahallesi'nde yaşandı. Aynı köyde ikamet eden evli ve 7 çocuk babası 37 yaşındaki Aslan Karakaş, amcasının kızı 16 yaşındaki Emine Karakaş'ı kuma olarak almak istedi. Küçük kız Emine, kumalık talebini reddetti. Aile üyeleriyle de arasında anlaşmazlık oluşan Karakaş, Kuzeni Emine'ye silahlı saldırıda bulundu.

Kurşunlara hedef olan ve ağır yaralanan Emine Karakaş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yoğun bakımda, 138 gün süren yaşam mücadelesini Emine Karakaş kaybetti.

'KORKUTMAK İÇİN ATEŞ AÇTIM'

Emine Karakaş'ın cenazesi Diyarbakır'ın Yeniköy mezarlığında toprağa verildi. Ölüm sonrasında genç kızın ailesi, feodal yapıya dikkat çekerek, "Kızımın cenazesini köyüme götüremedim, burada toprağa verildim. Köye gitmekten korkuyorum" deişti.

Buarada, Emine Karakaş'ı öldüren Aslan Karakaş, olayın ardından sıra kadem basarak, kayıplara karışmıştı. 161 gün boyunca aranan Karakaş, önceki gün Bismil ilçesinde jandarma ekiplerine gidip teslim oldu. Karakaş'ın, jandarmaya verdiği ilk ifadesinde olayı planlayarak yapmadığını, anlık geliştiğini iddia etti. Karakaş'ın, "Öldürmek maksadıyla değil korkutmak amaçlı ateş açtım. Olaydan sonra otostop yaparak Mardin'in Kızıltepe ilçesine geldim. Üzerime atılı suçları kabul ediyorum" iddiasında bulundu.

TUTUKLANDI

Jandarmadaki ifadesinin ardından akşam saatlerinde Adliye'ye sevk edilen Aslan Karakaş Savcılık tarafından tutuklanma istemiyle Mahkemeye sevk edildi. Nöbetci mahkemenin tutuklama kararıyla Karakaş Diyarbakır'a getirelerek, burada cezaevine konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi