Görüş Bildir

Lice ablukası sona erdirildi

Lice ilçesi ve çevresinde PKK'ya yönelik başlatılan operasyonları tamamlandı. Operasyonda imha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

Lice ablukası sona erdirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve çevresinde PKK'ya yönelik operasyonlar sona erdi.

Küçük Kandil olarak adlandırılan Lice'nin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen örgüt üyelerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik" ile 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik - 1" operasyonları tamamlandı.

OPERASYONUN İLK AYAĞI TAMAMLANDI

Operasyonlarda bombalı araçların düzeneklerinin hazırlandığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vurdu. Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 3 gezici militan grup, etkili nokta operasyonları ve anlık hava harekatlarıyla dağıtıldı. 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirildiği, 8 militanın yakalandığı operasyonlarda 19 bin 265 kilogram işlenmiş amonyum nitrat ile örgüt mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen, çeşitli markalarda çoğunluğu lüks 22 araç ele geçirildi.

8 POLİSİ ŞEHİT EDEN PKK'LI ERDEM

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı terörist Mervan Erdem'in de olduğu belirlendi.

11 AYRI SIĞINAK BULUNDU

Seyrek, Sivrice ve Bayırlı köyü kırsalında arazi arama ve taraması esnasında 11 sığınağın ortaya çıkarıldığı belirtildi. Sığınaklarda, tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 27 patlayıcı düzeneği, 37 tüp, 4 akü, 116 pil ve pil bloğu, 10 şarjör, 240 fişek, 2 telsiz, 6 batarya, biri silah üstü gece görüşlü olmak üzere 2 dürbün, 17 terörist kıyafeti, havadan görüntüleri engellemek için kullanılan şemsiye, güneş paneli, çeşitli ebatlarda çadır, sığınak yapımında kullanılan malzemeler, muhtelif giyim ve tıbbi malzemeler ele bulunduğu bildirildi. Arazi aramalarında sıcak temas sağlanan teröristlerden 1'i etkisiz hale getirildi, 2 terörist sağ yakalandı. Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinde 1 uzun namlulu silah, 5 şarjör, 1 el bombası ele geçirildi.

BU ARAÇLARLA SALDIRACAKLARDI

Operasyon sırasında, örgüt mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulunarak güvenli noktaya çekildi. Söz konusu araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi. Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati olası birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.

62 MİLYON KÖK HİNT KENEVERİ

Operasyonda bugüne kadar 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri, 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi. İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi