Lice'de kalktı Silvan’a sıçradı

Lice ve 49 mahallesinde sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, Silvan'da 3 mahallede yeniden sokağa çıkma yasağı getirildi.

Lice'de kalktı Silvan’a sıçradı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi ve kırsal kesiminde örgütü militanlarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Cuma sabahından itibaren ilçe merkezi ve 49 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, operasyonun tamamlanması üzerine dü sabah kaldırıldı. Buarada, Silvan İlçesi'ndeki 3 mahallede önceki akşam saatlerinde, güvenlik güçleri ile örgüt militanları arasında çatışma çıktı. Çatışma üzerine, Kaymakamlık dün sabah itibariyle Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

Lice'DE YASAK KALDIRILDI

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, 16-17 Ekim 2015 tarihleri arasında Lice ilçesinin dağlık ve ormanlık arazi kesiminde faaliyet yürüten PKK örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyon icra edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, 16 Ekim 2015 Cuma günü saat 05.00’ten itibaren sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Söz konusu yasaklama kararı 18 Ekim 2015 Pazar günü saat 07.00’den itibaren kaldırılmıştır."

Silvan'DA YASAK İLANI

Daha önce farklı tarihlerde 3 olmak üzere 7 gün sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silvan İlçesi'nde önceki akşam saatlerinde hendek kapatan ve barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine, PKK'lı örgüt üyeleri ve gençlik yapılanması tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki farklı noktalarda çatışmalar yaşandı. Can kaybının olmadığı çatışmalar sabah saatlerine kadar belli aralıklarla devam etti.

Dün 3 mahallede devriye gezen polis zırhlı araçlarıyla yapılan anonslarla, Tekel, konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar, Kaymakamlık kararıyla sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyuruldu. Anonslar üzerine tedirgin olan ilçe halkı evlerine çekilirken, 3 mahalledeki esnaf da kepenklerini indirmeye başladı.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Buarada, Tekel, Mescit ve Konak Mahallesi'nde açılan tüm sokak girişlerine, yakıt yüklü tankerlerle barikat kurulduğu görülürken, bazı sokak girişlerine kazılan hendeklerin içerisine su doldurulduğu ve bomba düzenekleri ile de tuzaklandığı ifade edildi. Güvenlik güçlerinin mahallelere girmesini önlemeye çalışan PKK'lılar da, sokak içerisinde gizlendikleri bildirildi.

Yer yer devam eden çatışma sırasında yoğun silah ve patlama sesleri duyulurken, ilçe merkezindeki, yasakların uygulanmayan diğer mahallelerde oturanlar da evlerine çekildi. Çatışma ve patlamalar nedeniyle ilçenin büyük bölümüne de elektrik verilemiyor. YDG-H militanlarının, bir iş makinesini yaktığı belirtildi. İlçe genelinde GSM ve internet erişimi engellendi. İlçeye giriş çıkışlar ise özel harekat timleri tarafından kapatılırken, araçların ise arandıktan sonra geçişlerine izin verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz