Görüş Bildir

Madde bağımlılığıyla mücadele

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, madde bağımlılığına karşı mücadele faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla öğrenci velilerine yönelik eğitim verildi.

Madde bağımlılığıyla mücadele

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, madde bağımlılığına karşı mücadele faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla okul temelli yürüttüğü farkındalık çalışmasının ikinci aşamasında öğrenci velilerine yönelik eğitim verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Birimi yetkilileri, farkındalık çalışmasının ikinci aşamasında Vali Ünal Erken Ortaokulu’nda 4’üncü sınıfların 8 şubesinde eğitim gören öğrencilerin velilerine Kürtçenin Kurmanci lehçesinde ve Türkçe olmak üzere madde bağımlılığıyla mücadele konusunda bilgilendirme çalışması yaptı.

MADDE BAĞIMLIĞI                                                                   

Çalışmada, velilere bağımlılığın bir hastalık olduğu ve bağımlılık yapan maddeler sıralanırken, bir çocuğun madde kullanıp kullanmadığını anlamanın yolları anlatıldı.

Eğitimde bağımlılık yapan maddeler sıralanarak, bireyin madde kullandığının nasıl anlaşılacağı konusunda şu bilgiler verildi:

"Dağınık bir görünüm ve yetersiz kişisel bakım. Temizliğe özen göstermeme ve dikkat etmeme. Kırmızı ya da kızarmış yanaklar, gözler ve yüz. Parmaklarda ya da dudaklarda is ya da yanıklar. Kol ya da bacaklarda çeşitli izlerin varlığı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi