Mahalleli Linç Edecekti

Sokağa çıkma yasağının kalktığı Kaynartepe Mahallesinde, evleri zarar gören vatandaşlar teröre lanet getirirken, dün kameralara ilginç bir tartışma yansıdı.Mahalleliler bir ev sahibine "evini terör örgütü üyelerine" bilerek teslim ettiğini iddia ederek, linç etmek istediler. Diğer komşuların araya girmesiyle, Yakup denilen şahıs mahalleden uzaklaştı.

Mahalleli Linç Edecekti

MUHAMMET YILDIZ

Önceki gün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde, evleri hasar gören vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışırken, bazı vatandaşlar evlerini bilerek PKK terör örgütü militanlarına teslim eden kişilere tepki gösterdi.

Kaynartepe Mahallesi sakinlerinin iddialarına göre evi teröristlerce işgal edilen Yakup isimli şahsın, evini örgüt mensuplarına bilerek verdiğini ve olayların başladığı gece sabaha kadar bahsedilen eve cephane taşındığını gördüklerini öne sürerek, tepki gösterdiler.

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre Yakup isimli şahsı ve eşini defalarca aradıklarını konudan haberdar ettiklerini ancak, ilgisiz kaldığını belirttiler.

İŞTE O TARTIŞMA

söz Haber ekibinin kameralarına yansıyan mahalle sakinleri ile ev sahibi arasında geçen diyalog şöyle gelişti.

Mahalle sakini “biz seni aramadık mı? demedik mi gel bak buraya cephane dolduruyorlar sen gelmedin seni kaç defa aradık eşini de aradık neden gelmediniz”.

Ev sahibi “ eşim hastaydı gelemedik”

Mahalle sakini “biz evimizden yurdumuzdan olduk Allah senin belanı versin”.

Ev sahibi “ karım hastaydı diyorum”

Mahalle sakini “hastadır beter olsun inşallah ben demedim mi gel bak gece gece gidip geliyorlar burada insan var insan, kendinizi düşünüyorsunuz sen bu eve gelmeyeceksin biz dedik siz belki insansınız”.

EVİ CEPHANELİK

Mahalle sakinlerinin linç girişiminde bulunduğu Yakup isimli şahıs suçlamalar ile ilgili bilgi vermekten kaçındı. Mahalle sakinleri ise “ Her şey bu adamın evi onlara vermesiyle başladı. Kendisini aradık gel dedik bak bu eve cephane dolduruyorlar ama gelmedi. Allah belasını versin o bunun hakkını Devlete verecek o buradan çıktı evini teröristlere verdi getirdiler cephane doldurdular biz hepimiz bundan şikâyetçiyiz. Bu buradan çıktı gitti, Dicle kente, evini onlara verdi. Hepsi bunun yüzünden bu adam buraya geldi geleli buralar böyle oldu on defa ona söyledik gel dedik bak eve cephane dolduruyorlar ama gelmedi.

EVİ KİM KULLANIRSA

Bir başka Mahalle sakini ise Yakup isimli şahsa “bir daha bu evi birileri kullanırsa seni buraya gömerim diyerek tepki gösterdi. Evi zarar gören yaşlı bir teyze ise Yakup isimli şahsa Kürtçe hitab ederek “ biz hepimiz Müslüman’ız Kürt’üz neden böyle yapıyorsun bizler birbirimize destek olmamız lazım böyle şeyler yapmayın yazıktır günahtır” diyerek tepkisini dile getirdi. Başka bir vatandaş ise Yakup isimli şahsa saldırı girişiminde bulunarak “Bak Yakup ayıptır biz sana evimizi açtık seni evimize aldık ekmeğimizi paylaştık sana komşu dedik insan komşusuna böyle yapar mı” diyerek tepsini dile getirdi. Evini örgüt mensuplarına verdiği gerekçe gösterilerek suçlanan şahıs ise bütün suçlamalara sessiz kalarak mahalleyi terk etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler