Mahalleliden Veryansın!

Yasağın kalkmasından sonra, Kaynartepe'de istenilen belediye hizmetini alamayan vatandaşlar veryansın etti. Belediyenin çöpleri ve molozları temizlemediğini söyleyen halk, "Belediye halka değil, PKK'ya hizmet ediyor" iddiasında bulundu.

Mahalleliden Veryansın!

1 haftalık sokağa çıkma yasağının ardından normal hayata dönen Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesi sakinleri, Belediye hizmetlerini alamadıkları için, yetkililere veryansın etti.  Çöplerin ve molozların belediye ekipleri tarafından toplatılması için tepki gösteren vatandaşlar "Belediye halka değil, PKK'ya hizmet ediyor" iddiasında bulundular.

Söz Haber ekibine konuşan Kaynartepe mahallesi sakinleri, sokakların çöpten ve molozdan geçilmediği, yakılan araçların henüz temizlenmediğini ifade ederek, Belediyelere tepki gösterdi. Belediye’nin PKK’ya hizmet ettiğini iddia ederek sert eleştirilerde bulunan ve Söz Haber ekibinin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar ile Belediye'ye arka çıkan bir mahalleli arasındaki tartışma da, kameralara yansıdı.

“Git dağa çık burada ne işin var”

“Buraları belediye değil devlet bu hale soktu” diyerek belediyeyi savunmaya kalkışan vatandaşa ise halkın tepkisi sert oldu. Halk, belediyeyi savunan vatandaşa “madem hizmet yapmayacaksınız Dağa çıkın” diyerek eleştirdi. Tepkilerin büyümesinin ardından vatandaş olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kaynartepe mahallesinde yaşayan vatandaşlar “Belediye, belediye olsaydı bu sokaklar böylemi olacaktı. Bir bakın hele burası köy müdür yoksa Diyarbakır’da mı yaşıyoruz? Neden Allah için söylemiyorsunuz.

“Bu Belediye PKK’dan başka ne getirdi”

Belediyenin PKK ya hizmet ettiğini iddia eden halk  “bu Belediyenin Diyarbakır’a ne faydası var  PKK dan başka ne getirdi. Bu Amerika’nın oyunudur, Rusya’nın ve İsrail’in oyunudur. Bunları hep bizim belediye yapıyor. Sılho nedir yav neden gidip Bingöl’den başka bir yerde yapmıyor?  Sılho’dan başka erkek yok mu? Efendi gelmiş diyor Hükümet yaptı. Allah hükümetten razı olsun hükümetin eksiği olmasın. Allahımız birdir peygamberimiz kuranımız ondan sonra hükümetimiz var. Allah güç kuvvet versin bu hükümetimize” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz