Mahalleyi lağım bastı

Şehitlik mahallesinde doğalgaz çalışmasından dolayı patlayan kanalizasyon 15 gündür mahalle sakinlerine yaşamı zehir etti.

Mahalleyi lağım bastı

15 gün önce patlayan kanalizasyon onarılmadığı için buradan saçan kirli sular hem hastalık saçıyor, hem de semtteki esnafların iş yapmasını engelliyor.

Bu düşündürücü olayın yaşandığı yer merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şehitlik Mahallesi. 54.sokakta 15 gün önce bir binanın doğalgaz çalışmasından dolayı patlayan kanalizasyon ortaya bu görüntüleri çıkardı. Kanalizasyon sularının lağıma dönüştürdüğü sokakta sözde mega kent Diyarbakır’ın alt yapısının ne kadar sağlam (!) olduğunu göstermeye yetiyor.

MAHALLE SAKİNLERİ TEMKİNLİ

Mahalle sakinleri ve esnaflar, doğalgaz boru döşeme çalışmaları sırasında patlayan kanalizasyonun onarılması için 15 gün önce DİSKİ’ye dilekçe vermiş. DİSKİ’den cevabı onları şok etmiş :’Bu bir özel çalışmadır ve sizi ilgilendirir. Biz gelip yapamayız. Bunu yapmamız için DİSKİ’ye ödemeniz gereken bir ücret var. Bunu ödemezseniz kendi başınızın çaresine bakın.’

‘DİSKİ MAHALLEYİ CEZALANDIRIYOR’

Semtte bulunan esnaflar, kanalizasyon patlamasından dolayı iş yapamaz hale geldiklerini ve herkesin hastalanma riski taşıdığına dikkat çekerek,bir an önce onarım bekliyor. Esnaflar,”Bu görüntüden dolayı çok rahatsızız. 15 gün önce temiz olan mahalle ne hale geldi?. Adeta lağımla iç içe yaşıyoruz. Çocuklarımızın hastalanmasından korkuyoruz. Bundan dolayı haftalık Pazar kurulamıyor. DİSKİ’ye dilekçe verdik. Bize ‘sorun oradaki bir apartmandan kaynaklanıyor. Onun için para yatırılmalı. Yoksa biz yapamayız’ dediler. DİSKİ adeta bizi cezalandırıyor. Bizim ne suçumuz var?. DİSKİ’nin işi zaten bu değil mi?.Bunun için halktan zaten vergi adı altında para toplanmıyor mu?.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz