Mahalli İdareler Derneği kuruldu

Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şubesi başkanlığının yeni yönetimi belli oldu. Ömer Faruk Taş’ın başkanlığındaki yönetim 5 kişiden oluştu. Başkan Taş,” En kısa zamanda doğu ve güneydoğu temsilcilikler açarak bölgenin bir bütününe hizmet edeceğiz” dedi.

Mahalli İdareler Derneği kuruldu

Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şubesi’nin yeni yönetimi belli oldu. Ömer Faruk Taş başkanlığındaki yönetimin asil listesinde Ahmet Mikdat Güneş Başkan Yardımcısı,Celal Balık Genel Sekreter ve Kadri Özdemir sayman olarak görevlendirilirken, Nezir Büyüm yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

Derneğin yeni yönetimi sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Faruk Taş, derneğin yönetiminde toplumun farklı kesimlerinden insanlar olduğunu söyledi.

‘BÖLGEDE TEMSİLCİLİK AÇACAĞIZ’

Taş,”Derneğimiz kamu yararı statüsünde olup genel merkezi Ankara’dadır. .Diyarbakır’daki bu oluşumda birçok farklı meslek gruplardan ve yerel yöneticilikte deneyimli olan aynı zamanda kentte faaliyet icra eden iş camiası kamu kurum ve kuruluşlardan temsilciler barındıran 23 kişilik kurucular kuruluyla başta Diyarbakırlı halkı olmak üzere hizmetleri başlatılmış bulunmaktadır.En kısa zamanda doğu ve güneydoğu temsilcilikler açarak bölgenin bir bütününe hizmet edeceğiz.Mahalili idareler derneğimiz 1989 yılında kurulmuş olup 2006 yılında sayın başbakanımız öncülüğünde bakanlar kurulu kararıyla kamu yararı statüsü açılmış bu bağlamda metropol illerinde faaliyet yürütmektedir.” dedi.

‘KÖPRÜ GÖREVİ GÖRECEĞİZ’

Derneğin amacını da açıklayan Taş, bölgenin sorunlarının çözümü için ilgili birimler arasında köprü görevi göreceklerini kaydetti. Taş,”Yerelcilik anlamında var olan eksiği bundan böyle mahalli idareler derneği olarak giderme noktasında öncü ve rehber olacaktır.Hedefimiz demokrasiyi algılamak ve uygulamak çağdaş yaşanabilir avrupa standartlarına yerelcilik ,halkın huzurunu refahı için har kesime her siyasi görüşe eşit mesafede halkın ve bölgenin talepleri doğrultusunda kent insanı kent yöneticileriyle hükümet arası köprü vazifesiyle bilinciyle bir sivil toplum anlayışıdır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler