Mardin'de kayıp alzheimer hastası ile zihinsel engelli aranıyor

MARDİN'in Derik ilçesinde zihinsel engelli Resul Ecer'den (47) 15, Nusayin ilçesinde ise Alzheimer hastası Güli Öner'den (85) 2 gündür haber alınamazken, dün akşam Öner'in cesedi dağlık alanda bulundu.

Mardin'de kayıp alzheimer hastası ile zihinsel engelli aranıyor

Derik ilçesi Cevizpınar Mahallesi'nde yalnız yaşayan zihinsel engelli Resul Ecer, 15 gün önce aniden ortadan kayboldu. Komşularının haber verdiği Hamdullah Ecer, ağabeyinin bulunması için güvenlik güçlerine haber verdi. Ancak şu ana kadar yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı. Ecer, ağabeyini görenlerin polis ve jandarmaya bildirilmelerini istedi.

Nusaybin ilçesi Büyükkardeş Mahallesi'nde oturan Alzheimer hastası Güli Öner de önceki gün evden çıktı, bir daha da dönmedi. Yakınları, kendi çabalanıyla Öner'u ulaşamayınca jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine Öner ve Ecer'i arama çalışmalarına başlandı.

ALZHEİMER HASTASI KADININ CESEDİ BULUNDU

Buarada, Öner'in, arama çalışmalarına katılan vatandaşlar tarafından köye yakın dağlık bir bölgede cesedi bulundu. Yapılan incelemenin ardından Öner'in cesedi, otopsi için Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz