Görüş Bildir

Maytap Faciası

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde bayram kutlayan çocukların patlattığı maytaplardan birinin isabet ettiği evde çıkan yangında, 2'si çocuk 3 kişi, yanarak öldü.

Maytap Faciası

Çermik İlçesi Çukur Mahallesi'ndeki eski Sezbe Hali yakınlarında, Balpetek Ailesi'ne ait evde çıkan yangında, 58 yaşındaki Makbule ve 2 yaşındaki Elif Balpetek ile 1 yaşındaki İbrahim Dalkılıç yanarak öldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, çevredeki ev ve işyerlerine sıçramasını önledi.

Bayramda satılan maytapları alan çocukların patlattığı bir maytabın evin balkonuna sıçradı. Balkonda daha önceden yıkanıp kuruması için serilen yünlerin alev almasıyla diğer eşya da tutuşunca evi alev sardı.

BÜYÜKANNE VE 2 TORUNU CAN VERDİ

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde meydan gelen yangında, müstakil ahşap ev tamamen yanarak kül olurken, evde bulunan 58 yaşındaki Makbule Balpetek, torunları 2 yaşındaki Elif Balpetek ve 6 aylık İbrahim Dalkılıç'ın can verdiği ortaya çıktı. Makbule Balpetek'in alevlerin kısa sürede ahşap tüm evi sarmasıyla torunlarını kurtarmaya çalışırken, onlarla birlikte can verdiği öğrenildi.

Çermik Kaymakamı Remzi Demir, yangın raporunun henüz tamamlanamadığı için yangının kesin çıkış nedeni konusunda net bir açıklama yapamayacaklarını belirterek, "Yangın ile ilgili görevli arkadaşlarımız raporlarını henüz tamamlamadı. Bu yüzden yangının çıkış nedeni konusunda net ve kesin bir sebep gösteremiyoruz. Yapılan çalışmalarda, yangın elektrik kontağından çıkmış olabileceği de değerlendiriliyor. Olayda 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.Olayın aydınlatılması için başlatılan tahkikat sürüyor" dedi.

Bu arada hayatını kaybeden büyükanne ve 2 toruna ait cesetler, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Dumandan zehirlenen bir kişi ile yüzü hafif yanan bir kişi, Çermik Devlet Hastanesi'nde ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Yangın ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Yangına şahit olan görgü tanıkları, “Evde yün tutuştu. Kadın çocuklar yanmasın diye kendini çocuklara siper etti. İçerde olanlar dışarı kaçmış. Biz direk 110’nu aradık. 20 dakika önce gelselerdi kurtarılma imkanları olabilirdi." dedi.  Öte yandan yangının, sokakta oynayan çocukların attığı maytapla çıktığı iddia ediliyor. Yangınla ilgili inceleme sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi