Mazgallardan kaçtılar!

Polis Özel Harekat (PÖH) ile Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin müşterek düzenlediği operasyonlarda teröristler tarafından binadan binaya geçiş için duvarlarda açılan çok sayıda mazgal tespit edilirken, operasyonlarda evlerde saklanan yüklü miktarda mühimmat ele geçirildi.

Mazgallardan kaçtılar!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kaynartepe Mahallesi'ndeki operasyon devam ediyor. Polis Özel Harekat (PÖH) ile Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin müşterek düzenlediği operasyonlarda örgüt üyeleri tarafından binadan binaya geçiş için duvarlarda açılan çok sayıda mazgal tespit edilirken, evlerde saklanan yüklü miktarda mühimmat ele geçirildi. Şuana kadar 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ilçede, dün de göç edenler oldu.

OPERASYON GENİŞLİYOR                                   

Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde barınan teröristlere yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. Mahallenin tüm giriş çıkışları zırhlı araçlar tarafından kuşatılırken, operasyona katılan PÖH ve JÖH timleri 4 ayrı koldan ilerlemelerini sürdürüyor. Güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen operasyonlarda sokak sokak temizlik yapılarak barikatlar kaldırılıp, tuzaklar tek tek imha ediliyor. Güvenlik kuvvetleri girdikleri bölgelerde evlerde de arama yaparak olası tuzaklamaları imha ederken, operasyonlarda teröristlerin kaçışlarını sağlamak için bir çok bölgede binadan binaya geçişlerde kullanılmak üzere duvarlarda mazgalların açıldığı görüldü.

YATAK ODASINDA MAZGAL

Teröristlerin güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra bulundukları binalarda açtıkları mazgallardan kaçtıkları tespit edilirken, bir evin yatak odasının duvarındaki mazgal dikkatleri çekti. Sahiplerinin bırakıp kaçtığı evin yatak odasından arka binaya duvardan geçiş yapan teröristler, güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra buradan kaçıyor. Operasyonlarda bir çok evde açılan mazgal ile diğer binalara geçiş yapıldığı tespit edildi. Bitişik olan bir çok binada duvarlarda mazgal açan teröristler, ayrıca sahipleri tarafından terk edilen evleri mühimmat deposu olarak kullanıyor.

KANAS SİLAHI BULUNDU

Operasyonlar sırasındaki aramalarda keskin nişancı tüfeği Kanas'ların da bulunduğu çok sayıda silah, roketatar, bomba yapımında kullanılan malzeme ve mühimmat ele geçirildi. Mahallede bulunan ve bomba tuzaklı barikatlar emniyetli bir şekilde imha çalışmaları devam ederken, askerler zırhlı araçlarla stratejik bölgelerde konuşlandırıldı.

Büyük titizlikle yürütülen operasyonlarda teröristler tarafından kazılan hendek ve sokaklarda kurulan barikatlar kaldırılırken, bir çok cadde ve sokağın teröristlerin gizlenmesi için bez, halı ve çarşafla kapatıldığı tespit edildi. Kaynartepe mahallesinde güvenlik kuvvetleri tarafından başlatılan operasyon devam ederken, yer yer güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanıyor.

KAÇIŞ İÇİN KANALİZASYON

Operasyonlara havadan çektiği görüntülerle yön veren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait polis helikopteri tarafından alınan görüntülerde bazı bölgelerde sıkışan teröristlerin rögar kapaklarını açıp kanalizasyonlardan kaçtığı tespit edildi. Çekilen görüntülerde bir sokakta sıkışan 6 teröristin rögar kapağını açarak kanalizasyona girdiği an be an kaydedildi. Teröristlerin kanalizasyonlara girdikten sonra bölgeden kaçtığı tespit edildi.

LOGARDAN ATEŞ AÇTILAR

Akşam saatlerinde Kaynartepe mahallesinde çıkan çatışmada bir terörist yakalanırken, iki terörist karanlığın etkisi ile kaçtı. Çok sayıda özel harekat ve çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği olay yerinde, kaçan iki teröristin yakalanması için geniş çapta çalışma başlatıldı. Teröristlerin 2 gündür rögarda olduğu da öğrenildi.

LEKESİZ, DİYARBAKIR'DA

Operasyonların sürdüğü Koşuyolu Caddesi üzerinde bulunan yaya üst geçidine Türk bayrakları asıldı. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, dün sabah saatlerine Diyarbakır'a geldi. Bağlar'da süren operasyonlar hakkında İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'dan bilgi alan Lekesiz, operasyonları kriz masasından da canlı olarak izledi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİYOR

Vatandaşlar, teröristlerin saldırılarından endişe duyarak evlerinden ayrılmaya devam ediyor. Saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ilçe sakinleri, teröre tepkilerini dile getiriyor. Terör saldırıları nedeniyle kızı ve torunuyla kaldığı evi terk eden Y.S, yaşadığı mağduriyeti Kürtçe sözlerle anlattı. Y.S, evlerinden çıkmaya gönüllerinin el vermediğini, rızaları dışında evlerinden ayrıldıklarını ifade ederek, mağdur olduklarını söyledi.

ALLAH HAKKIMIZI BIRAKMASIN

Kızı ve torununun hayatından endişe duyduğu için evini terk ettiğini dile getiren Y.S, "Evimizden çıkmaya razı değiliz. Fakiriz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah bize yardım etsin. Bizi evimizden edenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Eşim yaşlı ve hasta, ayağa kalkamıyor. Bu nedenle onu evden çıkaramadık" şeklinde konuştu.

Evini terk etmek zorunda kaldığını anlatan Ş.B. ise Diyarbakır'da akrabalarının bulunmadığını, bu nedenle gidecek yeri olmadığını kaydetti. Ş.B, çocukları ile çaresiz kaldığını belirterek, "Allah'tan bulsunlar" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz