Görüş Bildir

Mesai dışı poliklinik

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Muhammet Asena “Çocuklarımızın sağlığı için tüm önlemleri alıyor, almaya da devam ediyoruz” dedi.

Mesai dışı poliklinik

DİYARBAKIR - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk hastalarda görülen grip vakaları sonrası hastane yönetimi, çocuk hastalar için ek önlem aldı. Başhekim Doç. Dr. Muhammet Asena’nın talimatıyla Aralık ayından itibaren acil serviste poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.

ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuk hastalarda görülen grip vakaları sonrası hastane yönetimi çocuk hastaların mağdur olmaması ve tedavilerin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi için akşam mesai saatleri sonrası acil serviste ek poliklinik hizmeti vermeye başladı.

MESAİ DIŞINDA POLİKLİNİK HİZMETİ

Korona virüs tedbirlerinin gevşetilmesi sonrası maske mesafe kurallarına uyulmaması sonrası çocuklarda grip vakalarının arttığını belirten Başhekim Doç Dr. Muhammet Asena, “Bilindiği üzere influenza yani grip virüsü yakın zamanda çocuk hastalarımızda bayağı önemli bir problem teşkil etti ve hastalarımız son 2 veya 3 yıldır korona virüsten dolayı maske mesafeye kuralları sonrası çoklu influenza yükünü daha önce görmedikleri için bizim bilinen bir hafta, iki hafta süren grip vakalarımız bir aya kadar uzadı ve bu da acillerimizde ciddi bir çocuk hasta yükü oluşturdu” dedi.

Çocuklar için ek önlem aldıklarını ifade eden Başhekim Asena, “Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 1 Aralık 2021 itibariyle mesai sonrası çocuk polikliniklerimizi aktif hale getirdik ve çocuk uzmanlarımız acile destek amaçlı poliklinik hizmeti vermekte. Mesaiden hemen sonra saat 17.00’de başlayıp saat gece 22.00’ye kadar devam etmekte. Bu hizmetle çocuklarımızın sağlığı için tüm önlemleri alıyor, almaya da devam ediyoruz. Şimdiden tekrar sağlıklı günler dileriz” diye konuştu.

“40 personelimizle hizmet vermekteyiz"              

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sorumlu Başhekimi Uzman Dr. Berat Çolak, mevsim geçişlerinde özellikle çocuk acilinde başvuru sayısının artmakta olduğunu ifade etti. Dr. Çolak, “Bizler de bununla birlikte hastalarımızın mağdur olmaması için akşam polikliniğini hizmeti vermeye başladık. Özellikle acile başvuran hastalarımıza müdahale gerektirmeyen hastalarımıza akşam polikliniğini de uzman hekime yönlendirmekteyiz. Acil servisimizde 7’si hekim, 15’i hemşire ve diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte toplam 40 personelimizle hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi