Metruk Ev Cephanelik

Sur ilçesinde metruk bir evde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçiriliren, Kulp yolunda bombalı tuzak son anda fark edildi, Diyarbakır merkezde 10 kişi gözaltına alındı.

Metruk Ev Cephanelik

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda metruk bir evde bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İskender Paşa Mahallesi'nde bulunan metruk bir eve operasyon düzenlendi.

METRUK EV CEPHANELİK

Evdeki aramalarda 2 büyük mutfak tüpü, piknik tüpü, 5 litrelik plastik bidonda patlayıcı olduğu değerlendirilen toz madde, yarım çuval amonyum nitrat olduğu değerlendirilen gübre, 5 litrelik plastik bidonda çok sayıda cam bilye, 3 litrelik bidonlarda benzin olduğu değerlendirilen 7 sıvı madde ile içlerinde toz şeker ve buğdayın da olduğu, ayrıştırma işlemi yapıldığında ise yoğun benzin kokusu gelen çeşitli ebatlarda 18 bidon malzeme ele geçirildi.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere ve Elektronik Şube Müdürlüğüne çeşitli tarihlerde "kırsal alandaki terör örgütü PKK mensuplarıyla irtibatlı ve bombalı eylem hazırlığında olan, teröristlere malzeme temin eden ve eleman kazandıran, örgüte müzahir kişiler" hakkında ihbarlarda bulunuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında eş zamanlı düzenlenen operasyonda Şeref A, Berat İ, Salman Ş, Sedat D, Abdullah A, Abdulrezzak A, Ekrem A, Beşir G, İhsan A. ve Seyit M. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, PKK'ya müzahir gazete, kitap, dergi ve posterler ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 5 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

KULP YOLUNDA PATLAYICI

Buarada, Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından 06 Ekim 2016 günü Muş-Kulp Karayolu 22’ inci kilometresi Eralanı köyü yol ayrımı mevkiinde yapılan kontrolde asfaltın altına yolun kenarından kazılarak yerleştirilen telsiz komutalı (3) adet 12 kg’lık içerisi anfo ile güçlendirilmiş tüp ile hazırlanmış El Yapımı Patlayıcı (EYP) tespit edilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikata başlanılmış olup, tespit edilen EYP Muş İl Jandarma Komutanlığı PAMİT (patlayıcı madde imha timi) ekibince kontrollü bir şekilde imha edilmiştir” denildi.

SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALANDI

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Çukurca kırsalına düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen PKK'ya ait 2 dinamik hedefe ve bölgedeki silah mevzilerine 8 adet bomba atıldığı ve hasar ve zayiat tespit faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

KUZAY IRAK'A HAVA HAREKATI

Dün saat 19.37-20.40 saatleri arasında Avaşin, Basyan ve Kandil bölgelerine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen ve PKK'lılar tarafından kullanılan 4 barınak, 1 mağara ve 1 malzeme deposu imha edildi. Görevlerini tamamlayan savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

 DUR İHTARINA UYMAYAN ARAÇ

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan ihbar üzerine Silopi Yolağzı Köyü Başgören Mahallesi bölgesinde takibe alınan ve içinde 2 kişinin bulunduğu bir araç durdurulmak istendi. 2 kişi durmayarak araçla kaçmaya çalışmışlardır. Yapılan “Dur ö ihtarına rağmen kaçmaya devam eden 2 kişiye uyarı ateşi açıldı. Takip sonucunda yakalanan 2 kişi olduğu araçta yapılan aramada 4 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Glock marka tabanca, 3 9mm tabanca fişeği, 1 telsiz, 1905 TL. para ve 2 kişinin kaçış istikametinde yapılan arazi aramasında ise 5 cep telefonu, 1 Glock marka tabanca, 3 sim kart, 4 adet kontör kartı ele geçirildi.

PKK'YA İLAÇ TEMİN EDİNCE

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi PKK/KCK’ya yönelik çalışmalar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle M.D.'yi gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan M.D.’nin yer göstermesi sonucunda ise C.T.'nin evine operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda toprağa gömülü vaziyette çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi. İlaç ve tıbbi malzemelerin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Fakültesi'ne ait olduğu belirlendi.

Bu ilaçların da hastanede görevli hemşire Ü.Ç. ve Tıp Fakültesi 6'ncı sınıf öğrencisi V.K tarafından temin edildiği belirlendi. Bunun üzerine polis düzenlediği ikinci bir operasyonla ilaç ve tıbbi malzemeleri temin ettikleri gerekçesiyle Ü.Ç. ve V.K.’yi de gözaltına aldı. Gözaltına alınan Ü.Ç ve V.K. sorgulanmak üzere Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz