Görüş Bildir

Mevsimlik İşçiler

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi Kadın ve Eşitlik Komisyonu mevsimlik işçilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla incelemede bulundu.

Mevsimlik İşçiler

Bismil Belediyesi Kadın ve Eşitlik Komisyonu üyeleri, kentte bulunan mevsimlik işçilerini sorunlarını dinlemek amacıyla pamuk tarlasında çalışan kadınları ziyaret etti. Kızgın güneşin altında çalışan kadınlarla bir araya gelen Kadın ve Eşitlik Komisyon üyeleri kadınların kaç saat çalıştıkları, ne kadar ücret aldıkları, kaç ay iş bulabildikleri gibi birçok konuda sorunlarını dinleyerek raporlaştırmak amacıyla notlar aldı.

MEVSİMLİK İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Bölgedeki mevsimlik tarım işçilerin sorunlarını giderilmesi için böylesi bir çalışma başlattıklarını belirten Kadın ve Eşitlik Komisyon üyeleri yapılacak çalışma sonucu hazırlanacak rapor doğrultusunda mevsimlik tarım işçilerin sorunlarının giderilmesi için çeşitli proje ve çalışma yapmayı hedeflediklerini aktardı. Hazırlanacak raporun birçok kurum ve kuruluşla paylaşılacağı belirtilirken, pamuk ve sebze tarlalarında çalışanların çoğunluğun kadınlardan oluştuğuna dikkat çekildi. Mevsimlik tarım işçilerin arasında çocuk işçilerin de çok olduğu kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi