Mezopotamya Ekspresi bileti ne kadar?

Mezopotamya Ekspresi bilet fiyatları! Mezopotamya Ekspresi güzergahı haberimizde…

Mezopotamya Ekspresi bileti ne kadar?

Mezopotamya Ekspresi, Ankara’dan Diyarbakır’a kadar uzanan yeni turistik tren rotası. Bugün yani 19 Nisan'da seferlerine başlayacak olan tren seferleri için gezginler güzergah ve bilet fiyatlarını merak ediyor. Peki, Mezopotamya Ekspresi bileti ne kadar? Mezopotamya Ekspresi nerelerden geçer? İşte detaylar...

Mezopotamya Ekspresi bilet fiyatları 2024! 

Ekspres tren, rotaları boyunca istasyonların çoğunda ya da tamamında duran yerel trenlerden çok daha hızlı hizmet veren bir yolcu treni türüdür. Başlangıç ve varış istasyonları (genellikle büyük varış noktaları)’ nda arasında çok az duraklayarak veya hiç durmayan sefer yapıyor. Türkiye'de en popüler olan trenler seferleri, Doğu Ekspresi ve Güney Kurtalan rotalarına bir yenisi eklendi.
Ve ekspres tren seyahatlerine bir yenisi daha ekleniyor; Mezopotamya Ekspresi...

Mezopotamya Ekspresi bileti ne kadar?

Türkiye'nin yeni turistik treni `Mezopotamya Ekspresi` tanıtım turunu bitirdi. Ankara'dan Diyarbakır'a kadar uzanan rota boyunca seyahat tutkunlarına yeni anılar yaşatacak turistik trenin, 19 Nisan'daki ilk seferi öncesi tanıtım turu tamamlandı.
İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde rota boyunca doğa manzaralarının keyfini çıkaran gezgincilerin, mola verilen şehirleri de tanıma imkanları olacak. Bu deneyimi kaçırmak istemeyen gezginler, Mezopotamya Ekspresi’nin bilet fiyatları ve güzergahı  hakkında detaylı araştırmalar yapıyor.
 

Mezopotamya Ekspresi’nin güzergahı

TCDD Taşımacılık AŞ. Genel Müdürlüğü’nce 1051 kilometre olan güzergahta düzenlenen seferin ilki Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek. Dönüş treninin ise Diyarbakır’dan 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de hareket etmesi planlanıyor.
Yolcularına eşsiz doğa manzaraları beraberinde keyifli bir yolculuk yaşatacak olan yeni turistik tren, Kayseri ve Malatya'da üç saat, Elazığ'da ise 4 saat mola verecek.

Mezopotamya Ekspresi bilet fiyatları nedir?

Mezopotamya Ekspresi’nde, 180 yolcu kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagon mevcut. Trende iki kişilik yataklı vagonlarda yolculuk yapmak isteyen yolcular 9 bin TL, dönüş güzergahında ise 8 bin TL. bilet fiyatı ödeyecek. Vagonlardaki iki kişilik odalarda bulunan koltuklar, gece uyumak için yatağa da dönüşüyor. Odalarda yolculuk yapmayı tercih eden yolcuların, ihtiyaçlarına yönelik buzdolabından lavaboya, eşya dolabından aydınlatma ve ısıtmaya kadar her türlü imkan sunuluyor.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz