Görüş Bildir

Minik Musa, yardım eli bekliyor

Diyarbakır'da mikrosefali teşhisi konulan 9 aylık minik Musa'nın tedavisi için gerekli testlere maddi imkân sağlayamayan aile, ilgili makamlara seslenerek "Bebeğimi kaybedersem dayanamam, Allah rızası için yardımcı olun" çağrısında bulundu.

Minik Musa, yardım eli bekliyor

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde ikamet eden Apaydıncı ailesi, yenidoğan bebekleri Musa'nın sağlık durumu ile ilgili başvurdukları Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde evlatlarının microsefali olduğunu öğrendi.

Hastalığın tedavisi için gittikleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde bebeğin hastalığının teşhis ve tetkiklerine yönelik testlerin yapılması gerektiği ve bunun da devlet tarafından karşılanmadığından 7 bin liralık masrafının olduğu söylendi. Doktorlar, gerekli testlerin yapılarak önlemlerin alınmaması durumunda bebeğin yaklaşık 2 aylık bir ömrünün kaldığını belirtiyor.

Kentte herhangi bir geliri olmayan aile evin iaşesini sağlamak üzere çöplerden karton toplarken aynı zamanda Umut Kervanından yardım desteğiyle ayakta duran Apaydıncı ailesi, 9 aylık bebekleri için yetkililerden yardım istiyor.

"Bebeğimin tedavi testleri için 7 bin lira istendi, ödeyemiyoruz"

Yaşadığı sıkıntıları dile getiren anne Hülya Apaydıncı, "9 Aylık bebeğim mikrosefali hastasıdır, gelişmiyor. Hastaneye götürdüm, bizden fiyatı 7 bin lira olan bir ilaç istendi ve bunu da devlet karşılamıyor. Ben ve eşim karton toplayarak geçimimizi sağlıyoruz, bunu karşılamaya gücümüz yok. Ev ihtiyaçlarında Umut Kervanı bizlere destek veriyor." dedi.

Apaydıncı, "Yaklaşık bir sene önce kızımı trafik kazasında kaybettim. Onun ölümünden sonra bebeğimi de kaybedersem dayanamam. Allah rızası için yardımcı olun." ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır aileye gıda, ayni ve nakdi desteklerin esirgemeyen Diyarbakır Umut Kervanı, ailenin sıkıntısının giderilmesi hususunda Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

"Bu bacımıza yardımcı olun, çocuğuna 2 ay ömür biçilmiş"

Diyarbakır Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Olgun, ailenin maddi durumunu ve sağlık alanında yaşadıkları sıkıntıyı özetleyerek "Hülya bacımızın 9 aylık bebeği mikrosefali hastalığına yakalanmış. Bu çocuğun beyni gelişmiyor. Beyin fonksiyonları gelişmediğinden doktorlar 2 ay ömür biçmişler. Tedavisi için Dicle Üniversitesinde yapılması gereken bir test var ve bu testin ücreti 7 bin TL miktarında olup devlet tarafından ödenmemektedir." dedi.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili makamlara seslenen Olgun, "Buradan devlet yetkililerine özellikle Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz: Bu bacımıza yardımcı olun. Zira geçtiğimiz yıl 6 yaşlarındaki kızını trafik kazasında kaybetmesi üzerine bu çocuğuna da 2 ay ömür biçilince anne olarak adeta yıkılmış durumdadır. Ailenin imkânı yok. Kocası çöplerden karton topluyor. Şayet bu çocuğun gerekli testleri yapılmazsa 2 aya kadar öleceği belirtiliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir