Minik öğrenciler Mirac Kandili'ni kutladı

Bilgi Evi'nde eğitim gören 4-6 yaş arası minik öğrenciler, Mirac Kandili'ni çeşitli etkinliklerle kutladı.

Minik öğrenciler Mirac Kandili'ni kutladı

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yer alan Çocuk Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinliğe Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, birim amirleri, eğitmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Kreş eğitimlerinin yanı sıra açılan kurslardan da faydalanan miniklerin oluşturduğu İlahi Korosu'nun seslendirdiği ilahilerle başlayan etkinlikte, minikler için ortaoyunu sergilendi. İzletilen oyunların ardından miniklere şeker, ailelerine ise lokum dağıtılan etkinlik edilen dualarla sona erdi.

MİRAC KANDİLİ'Nİ KUTLADI

Sümerpark Bilgi Evi'nde gerçekleşen programda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi eğitmenleri tarafından öğrencilere Peygamber Efendimizin hayatını anlatılarak Mirac Kandili'nin mahiyetini ve bu kıymetli gecede yaşanan olaylar aktarıldı.

Öğrenciler, konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları detayları yanıtlanmak üzere eğitmenlere sorular yöneltti. Yapılan bilgilendirme, soru ve cevapların ardından çocuklar, Peygamber Efendimiz ve Mirac Kandili ile ilgili şiirler ve yazdıkları duygu içerikli kompozisyonları okudu.

Salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve hijyen dikkate alınarak düzenlenen etkinliğe Bilgi Evi eğitmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Mirac Kandilli etkinliği, öğrencilerin seslendirdiği ilahilerle ve çeşitli ikramlarla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz