Miting gerginliği sürüyor!

BDP'nin, valiliğin yasaklama kararına rağmen Diyarbakır'da düzenlemekte ısrar ettiği miting için şehirde geniş güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, miting için toplanmak isteyen gruplara izin vermiyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü PKK'nın mitingi kana bulamak istediğini açıklamıştı.

Miting gerginliği sürüyor!

İlde bazı semtlerde esnaf kepenk açmadı. Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçesinde kepenkler kısmen kapatılırken, Yenişehir ilçesinde iş yerleri açıldı. Polis, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı çevresindeki yolları panzerlerle kapatarak buradan yürümek isteyenleri engellemeye çalışıyor. PKK ise izin verilmeyen miting için vatandaşlara ısrarla 'katılın' çağrısında bulunuyor.

ÇÖPLER TOPLANMADI

PKK'ya yakın internet siteleri ile kapatılan Roj TV yerine kurulan Nuçe TV, BDP’li siyasetçilerin polis ablukasına alındığı, halkın miting alanına akın ettiği şeklinde yalan haberlerle vatandaşların yasaklı mitinge gitmesini istiyor.

Diyarbakır merkezinde ise belediyeler kamu hizmetini yerine getirmedi. Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur ilçesinde çöpler toplanmadı. Cadde ve sokaklarda çöp yığınları birikti.

PKK'nın, mitingi kana bulamak istediği Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak tarafından açıklanmıştı. Mitingde kullanılmak için şehir merkezine getirilen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmişti. Polis, şehrin bir çok yerinde yapılan uygulamalarda kimlik kontrolü yapıyor.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz