Muazzez Beran Ortaokulu hizmete açıldı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde Hayırsever Muazzez Beran tarafından yaptırılan 16 derslikli Muazzez Beran Ortaokulu'nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Muazzez Beran Ortaokulu hizmete açıldı

2021-2022 Eğitim öğretim yılı, Diyarbakır'ın bin 732 okulunda 26 bin 177 öğretmen eşliğinde birinci sınıfa başlayacak 45 bin 769 minikle beraber 454 bin 595 öğrenciyle başladı.

Diyarbakır'da eğitim-öğretimin ilk gününde okul açılışı yapıldı. 2 Şubat 2020'de imzalanan protokolle 16 derslik ve içerisindeki müştemilatla beraber tamamlanarak eğitim-öğretime hazır hale getirilen Muazzez Beran Ortaokulu'nun açılışı Diyarbakır Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu katılımıyla gerçekleşti.

MUAZZEZ BERAN ORTAOKULU

Okulun açılış törende İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın selamlama konuşmasından sonra hayırsever Muazzez Beran ve eşi Berat Beran katılımcılara teşekkür etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Cıdıroğlu; "Bu güzel okulumuzu ilimize kazandırdıkları için hayırseverlerimize teşekkür ederim. Geleceğimize yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Hayırseverlerimizin yaptırdıkları bu okullar aynı zamanda toplumla kucaklaşma vesilesi, toplumla sevgi bağı oluşturma vesilesidir." dedi. Tören, plaket takdimi ve sınıflarda yapılan incelemelerle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz